út., 23. říjen 2018 13:46

Ledecká může nadále reprezentovat

Olympijská radost Ester Ledecké Olympijská radost Ester Ledecké Zdroj: Wikimedia commons
Praha – Ester Ledecká, dvojnásobná olympijská vítězka, bude nadále reprezentovat Českou republiku. Na nových podmínkách smlouvy se její agenti dohodli se Svazem lyžařů. Ledecká aktuálně trénuje v zahraničí, po jejím návratu zbývá už jen podepsat.

Smlouva by měla být uzavřena na následují olympijský cyklus (tj. 4 roky). Ledecká v ní dostala více volnosti, co se týče výběru komerčních partnerů. Svazu naopak dohoda přinese finanční prostředky, které bude moci využít na přípravu dalších reprezentantů. Příjem svazu by měl činit minimálně 800.000 korun ročně. „Včera (v pondělí, pozn. red.) jsme to definitivně uzavřeli. Myslím, že jsme se dohodli velmi výhodně jak pro Ester, tak pro náš úsek," řekl předseda úseku alpských disciplín Ladislav Forejtek na dnešní tiskové konferenci.

Skončily tak vleklé spory, které odstartovaly na začátku září. Forejtek byl přitom jedním z autorů dopisu zaslaného médiím, ve kterém se psalo, že jednání zkrachovala, což vzápětí šéf svazu Lukáš Sobotka vyvrátil. „V jednu chvíli jsme odstoupili od jednání, byly to pro nás tak nevýhodné podmínky, že hrozilo zborcení i vnitřního fungování našeho úseku," hájil zpětně svá tehdejší vyjádření Forejtek. Jednání podle něj poté na 14 dní utichla. „Pak jsem se spojil přímo s Ledeckými, přímo s Jankem a se Zuzanou. Pak jsme si to vyjasnili a dohodli jsme se tak, jak jsme se měli dohodnout na začátku," popisuje své další kroky Forejtek. Podobným sporů se předešlo uzavřením smlouvy až do roku 2022, kdy se bude konat zimní olympiáda v Pekingu.

Zobrazeno 1460 krát
Naposledy upraveno: út., 23. říjen 2018 19:50
Pro psaní komentářů se přihlaste