út., 31. červenec 2018 20:11

Sziget festival opět rozproudí Dunaj

Od 8. srpna do 15. srpna se budou na Dunaji dělat hudební vlny Od 8. srpna do 15. srpna se budou na Dunaji dělat hudební vlny Zdroj: www.welovebudapest.com
Budapešť - Multižánrový hudební festival Sziget, který patří k těm nejznámějším v Evropě, se každoročně odehrává na ostrově Óbuda v Budapešti. V rámci 26. ročníku, který se uskuteční ve od 8. května do 15. srpna, přijedou interpreti z různych koutů světa. Po celý týden je pro návštěvníky festivalu připraveno velice bohaté menu pro jejich uši. Mezi největší lákadla festivalu patří Lana del Rey, Shawn Mendes nebo Dua Lipa. Zavítá sem také Milky Chance, skupina Arctic Monkeys, Kygo, Clean Bandit, Gorillaz nebo americký rapper Kendrick Lamar. Zkrátka každý si na festivalu najde ten svůj žánr, který v něm vyvolá přítomný okamžik.

Na Europe stage zavítá také jediný český interpret Thom Artway, který je známý svým singlem I have no inspiration. Rodák z Vlachovic se postupně pouličním hraním na pražské Kampě dopracoval až na červený koberec Českého Slavíka Mattoni, kdy se v roce 2016 stal Objevem roku a zároveň v anketě Anděl obdržel sošky objevu a zpěváka roku. „Už jsem si chtěl kupovat vstupenku. Ale prý tam hraju! Jsem moc rád, že mohu být součástí festivalu, který má takový lineup a atmosféru,“ sdělil internetovému portálu idnes.cz.

Účastníci přijíždějí ve velkém. Dle statistik na festival ročně zavítá okolo 450 tisíc návštěvníků a nejvíce populární je pro Evropany ze západu. Mezi nejvíce zastoupené národy patří Francie, Nizozemsko, Německo, Velká Británie či Irsko. Pro tak hojnou účast je pořadateli festivalu nabízeno i ubytování přímo v areálu dění. Lidé si sem mohou vzít svůj vlastní stan, karavan nebo se ubytovat v kempech podle jejich požadavků.

Stále je možnost zakoupit vstupenky. Cena týdenní vstupenky se pohybuje okolo 8 000 Kč. Na každý samostaný den cena vstupenky činí 2100 Kč. Varianta pětidenní permanentky je již bohužel vyprodaná. Více informací o programu a cenách najdete na oficiálních stránkách www.szigetfestival.com

Zobrazeno 2276 krát
Naposledy upraveno: st., 1. srpen 2018 16:51
Pro psaní komentářů se přihlaste