ne., 27. duben 2014 20:58

Libavá se na den otevře turistů a cyklistům.

Libavá - Pověstmi protkaný a lidem uzavřený prostor vojenského újezdu Libavá se turistům a cyklistům otevře letos poprvé ve čtvrtek 1.května. Druhou šanci navštívit Libavou v rámci akce Bílý kámen pak budou mít návštěvníci až 30.srpna. Areál se 140 kilometry vyznačených tras se zájemcům otevře v sedm hodin ráno a uzavře se ve čtyři hodiny odpoledne.


Zájemci si budou moci prohlédnout kostely ve Staré Vodě a  na Libavé. Pozůstatky šestadvaceti obcí, které se ve vojenském prostoru nacházely, skýtají příležitost k procházce a relaxaci. Celý kraj obklopuje čistá a turistickým ruchem netknutá příroda, ve které pramení jedna z významných evropských řek - Odra. Návštěvníci budou moci také navštívit výcvikový prostor armády České republiky, jehož součástí jsou tankové, balistické a letecké střelnice.

"Každý návštěvník by u sebe měl mít občanský průkaz nebo pas," upozorňují pořadatelé akce. Cyklisté by podle nich neměli zapomínat na přilbu. Do vojenského prostoru bude možné vstoupit na devíti místech a České dráhy v rámci akce posílí spoje z Olomouce a Opavy, které zastavují na zastávce Smilov-zastávka. Autem se podle organizátorů do vojenského prostoru návštěvníci nedostanou, stejně tak by tam neměli kempovat nebo zacházet s otevřeným ohněm.

 

Celodenní lístek stojí třicet korun, děti do desíti let mají vstupné zdarma.

 

Zobrazeno 1986 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:48
Pro psaní komentářů se přihlaste