so., 13. duben 2019 21:00

Liberec ukončil nadvládu Komety, Plzeň si vynutila sedmý zápas

Zklamaní hráči Komety Brno Zklamaní hráči Komety Brno Zdroj: Oficiální facebook Komety Brno
Plzeň/Brno – Dnes odpoledne pokračovalo šestými zápasy semifinále play-off hokejové Tipsport extraligy, kde týmy Třince a Liberce mohly na ledě svých soupeřů ukončit sérii a postoupit do finále.

V prvním utkání, hraném od 15 hodin, vyjeli Oceláři do plzeňské Home Monitoring Arény, kde mohli záhy vést, ale Marcinkovu ránu od modré, jež propadla Frodlovi za záda, dokázal zastavit těsně před brankovou čarou jeden z domácích beků. Indiáni se ihned poté dostali do přečíslení, které ovšem nedokázal zakončit Němec. První branka tedy padla až na začátku šesté minuty. Po trase Čerešňák - Gulaš - Pour se kotouč dostal za Hrubce a domácí šli do vedení.

O minutu později to mohlo být o dvě branky, ale Eberle nedorazil Moravčíkovo nahození. Na druhé straně mohl vyrovnat Adamský, který ovšem dostal přihrávku na dlouhou hůl a mířil tak mimo tři tyče. Tři a půl minuty před koncem první třetiny se zjevil před Hrubcem Kovář, nicméně nedokázal backhandovou kličkou zakončit přesně. Následně si Plzeňští vybudovali tlak, ale ani ten nezajistil navýšení skóre. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0.

Ve druhé dvacetiminutovce si první opravdu velkou šanci vypracovali Oceláři. Adamský se ujal odraženého puku a chtěl ho backhandem zasunout za Frodla, který ovšem vytáhl svoji lapačku a akci zmařil. Poté probíhala delší pasáž bez vyložených příležitostí. Tu ukončila až druhá branka Plzně. Při přesilové hře domácích se zasekl puk ve výstroji Adamského. Následně vypadl, aniž by o tom třinecký kapitán věděl, čehož využili Němec s Indrákem, přičemž druhý jmenovaný vystřelil přímo do pravého horního rohu Hrubcovy svatyně. Prostřední část tak skončila dvougólovým vedením Plzně.

V poslední dvacetiminutovce byl aktivnější Třinec. Nejdříve zahodil Růžička velkou šanci, a to hlavně díky dalšímu velmi dobrému zákroku Frodla. Deset minut před koncem ovšem hosté snížili, Polanský dorazil Adamského střelu a vrátil Oceláře do zápasu. Na konci 52. minuty si Indiáni mohli vzít své dvoubrankové vedení zpět, Němec ovšem tisíciprocentní šanci před prázdnou klecí neproměnil. Další velkou šanci si vypracoval Pour, nicméně jeho rána skončila těsně vedle pravé tyčky. Třinečtí poté měli velkou příležitost na srovnání, ale Gerhát po Růžičkově přihrávce pouze přestřelil. V poslední minutě vstřelil pojišťující gól Gulaš, jenž prostřelil Hrubce přízemní střelou. Plzeňští si tak po výhře 3:1 vynutili sedmý zápas.

Liberec zvítězil na ledě Komety a postoupil do finále

Kometa chtěla na svém ledě odvrátit konec série proti Liberci. Začátek zápasu tomuto cíli odpovídal, když si domácí vytvořili tlak v libereckém obranném pásmu, nicméně ani Plášek s Orsavou nedokázali Willa překonat. Po překonání těchto horkých chvilek vstřelili Tygři první gól, a to po přesném zakončení rychlého brejku Redenbachem. Situaci zkoumal videorozhodčí kvůli posunuté brance, nicméně trefa byla uznána jako regulérní. V sedmé minutě mohl být rozdíl dvougólový, ale Gulaši vyškrábl vleže kotouč z brankové čáry. O deset minut později měl šanci na vyrovnání Zaťovič, nicméně Will jeho ránu pokryl. Šest vteřin před koncem první třetiny už ovšem brněnský útočník mířil přesně a upravil stav na 1:1.

Druhou dvacetiminutovku začali lépe hosté. Necelé dvě minuty po jejím začátku potrestal chybu domácích Ordoš a vrátil tak Tygrům vedení. Ve 26. minutě mohli oba celky vstřelit další gól. Nejdříve se Liberečtí dostali do dalšího přečíslení, ale Ordošovi na poslední chvíli přeskočil kotouč. Následně se Kometa vrhla do protiakce, kterou ovšem zakončil Orsava pouze do vyrážečky libereckého brankáře. Pět minut před koncem prostřední části mohli srovnat Mueller se Zaťovičem, nicméně ani jeden nedokázal procedit kotouč za Willova záda. Do kabin šly tedy oba celky za jednobrankového vedení hostů.

Ve třetí třetině si opět Kometa vytvořila tlak, ale nedokázala z něj vytěžit kýžené vyrovnání. Na druhé straně mohl v 50. minutě přidat uklidňující gól Ordoš, ale Čiliak ho vychytal. Pět minut před koncem přežili Tygři po Orsavově střele klinickou smrt, jelikož kotouč poskakoval na brankovišti a následně se vyrojil těsně vedle Willovy svatyně. V 57. minutě se dostal do samostatného úniku Bartejs, ale ani on nepřekonal hostujícího brankáře. Kometa zkusila odvolat Čiliaka, ale ani to jí nepomohlo. Naopak, minutu a půl před koncem zakončil do odkryté klece Filippi, čímž poslal definitivně Liberec do finále. Brněnští se tak zlatého hattricku nedočkají.

Stav série: HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec: 3:3

Konečný stav série: HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec: 2:4

Zobrazeno 1391 krát
Naposledy upraveno: ne., 14. duben 2019 21:25
Pro psaní komentářů se přihlaste