st., 15. duben 2015 19:16

Litvínov v Třinci dvakrát zvítězil

Třinec – Třineckým Ocelářům se vstup do finálové série hokejové Tipsport Extraligy nevydařil. Litvínov vyhrál v Třinci obě utkání a má velmi slibně nakročeno k mistrovskému titulu. V prvním utkání byl lepším týmem Litvínov, ve druhém naopak Třinec, který předvedl zlepšený výkon, ale na výhru to nestačilo.

V úvodu prvního zápasu sice třinečtí byli aktivnější a dostávali se do šancí, jenže Severočeši mají v brance výborného Pavla Francouze, který za svá záda žádnou střelu nepustil. Litvínovští ale třineckému náporu odolali a hned v první přesilové hře se jim podařilo vstřelit vedoucí branku, o kterou se postaral Kubát. Přesilovky byly tím hlavním faktorem, proč v prvním utkání vyhráli hosté. Domácí sice využili přesilovou hru v úvodu druhé třetiny, nicméně litvínovská Verva odpověděla dvěma brankami, které vstřelila rovněž v početní výhodě. Ve třetí třetině se Oceláři snažili dotáhnout dvoubrankový náskok Litvínova, ale hosté si vítězství 3:1 pohlídali.

Start do druhého zápasu se pro změnu vydařil Severočechům, kteří už ve čtvrté minutě vedli po brance Petružálka. Do druhé třetiny pak vstoupili velmi aktivně domácí a většinu času strávili v obraném pásmu Vervy, nicméně skvěle chytajícího Francouze se jim dlouho překonat nedařilo. Francouz ale přeci jen nakonec inkasoval. Minutu před koncem druhé třetiny se prosadil Galvas a srovnal na 1:1.

Třinečtí mohli otočit skóre utkání v úvodu závěrečné dvacetiminutovky, ale Orsava Francouze nepřekonal. Na druhé straně tedy udeřili litvínovští, a to znovu z přesilových her. Nejprve se prosadil Hanzl a následně Hübl. Domácí sice využili pět minut před koncem početní výhodu, ale ani přes závěrečný nápor se jim vyrovnat nepodařilo a podlehli Vervě 2:3. „Je to 2:0. To je milé a potěší to, ale nic se neděje, protože série se hraje na čtyři vítězné zápasy. My ke každému utkání i soupeři přistupujeme s pokorou a respektem, takže se dál než na třetí zápas nedíváme," okomentoval vedení v sérii Martin Ručinský.

Série se nyní přesouvá do Litvínova, kde se oba celky střetnou ve středu a ve čtvrtek. Finálové zápasy můžete sledovat na ČTsport.

Zdroj fotografie zde.

Zobrazeno 1591 krát
Naposledy upraveno: po., 20. duben 2015 16:19
Pro psaní komentářů se přihlaste