st., 14. říjen 2015 19:08

Liverpool najal Kloppa, fanoušci od něj očekávají úspěchy

Anglie - Po utrápeném startu do sezony vedení Liverpoolu odvolalo trenéra Brendana Rodgerse a dohodlo se na tříletém kontraktu s Jürgenem Kloppem. Novým manžerem se stal Klopp oficiálně 8. října a přivedl si s sebou i své asistenty Željko Buvače a Petra Krawietze.

Kritizovaný Rodgers odchází

Brendan Rodgers se stal známým po postupu do Premier League s klubem Swansea City. Svoji první sezonu v nejvyšší anglické lize ukončil uprostřed tabulky, a kvalifikoval se navíc do Evropské ligy UEFA. Po své štaci ve Swansea přestoupil do Liverpoolu. Zde strávil tři roky. Jeho nejlepší sezona byla 2013/2014, kdy Liverpoolu jen těsně unikl mistrovský titul a skončil na druhém místě.

Fanoušci Rodgerse poslední dobu velmi kritizovali. Na zápasech se objevovaly transparenty s nápisem „Rodgers out“. Vytýkali mu jeho odmítavý přístup k radikálním změnám v soustavě i to, že na tiskových konferencích po prohraných zápasech tým obhajoval a tvrdil, že je s bojovností mužstva spokojený.

Miláček fanoušků Klopp

Jürgen Klopp svou hráčskou kariéru strávil v týmu 1. FSV Mainz 05 jako útočník, později na pozici obránce. V týmu poté působil jako jeho manažer. Od roku 2008 vedl tým Dortmundu, se kterým dvakrát vyhrál německý titul, třikrát DFL-Supercup a jednou DFB-Pokal. V sezoně 2012/2013 postoupil s Dortmundem i do finále Ligy mistrů, ve kterém však podlehli Bayernu Mnihov 1:2. Liverpoolští fanoušci si Kloppa přáli už před propuštěním Brendana Rodgerse.

Fotbalový klub z Liverpoolu patří mezi historicky nejúspěšnější anglické kluby, ale na vysněnou trofej čeká už od roku 1990, kdy Premier League vyhrál naposledy. Poslední velký úspěch zažil v roce 2005, když v památném finále ligy mistrů porazil italský AC Milán.

Zobrazeno 1909 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:08
Pro psaní komentářů se přihlaste