út., 12. listopad 2019 15:14

Má být v Pardubicích skutečně metro? Zastávka se prý chystá i na zámku

mapa metra mapa metra Zdroj: Facebook - palác Hybský
Pardubice – mapa údajně budoucího metra Pardubic se 31. října objevila na paláci Hybský na náměstí Republiky. Palác Hybský na svém oficiálním facebookovém profilu sdílel 5. listopadu onu mapu i s popiskem, že první stanice bude vybudovaná přímo u nich. Zmatení Pardubičané se konečně dozvěděli, jak to s tím metrem doopravdy je.

Příspěvek na Facebooku vyvolal různé reakce. Obyvatelé Pardubic reagovali buď překvapenými nebo smějícími se emoji. Na sociální síti je pak palác pozval na pravděpodobně poslední událost, která se v prostoru uskuteční, Metro Techno Party, a uvedl, že 1. prosince palác předávají důlní společnosti OKD. K události přidali i fotku rozkopaného prostoru důlní společností.

10. listopadu se k paláci Hybský přidalo Východočeské muzeum v Pardubicích a na svém oficiálním facebookovém profilu napsali, že oproti paláci, kde se teprve vykupují sklepy, pokročili už do další fáze. Budují zde prý stanici, která se bude jmenovat Zámecká. Jejich příspěvek sdílela stránka Pardubice Živě, kterou sleduje až 20 000 lidí.

Metro v Pardubicích ovšem opravdu nebude. Ondřej Hybský, který na palác vyvěsil plakát s mapou metra, potvrdil, že se jedná o legraci a upoutání pozornosti. „Bublinu, že tu vznikne metro, jsem chtěl vytvořit vždycky,“ přiznal Hybský. Teď mu k tomu nahrála skutečnost, že opravují v paláci kanalizaci a tak se rozhodl spustit svůj projekt. Ondřej Hybský organizuje hudební akce a jeho plán byl vytvořit v každém podchodu v Pardubicích „zastávku metra“ a palác Hybský by byl „přestupní stanice“. 10. listopadu o falešné zprávě informoval i Pardubický deník. Prostor paláce 1. prosince opravdu předávají dál, ale ne společnosti OKD, nýbrž jinému majiteli, který má mít smlouvu podepsanou na 10 let. Projekt metra v Pardubicích je tedy určité promo k budoucím hudebním akcím, o kterých se snad Pardubičané brzy dozvědí více. 

Zobrazeno 4599 krát
Naposledy upraveno: út., 19. listopad 2019 10:59
Pro psaní komentářů se přihlaste