so., 7. listopad 2015 11:07

Madonna potřetí rozezpívá Česko

PRAHA - Sedmapadesátiletá ambiciózní a kontroverzní zpěvačka Madonna už tento víkend potřetí vystoupí v České republice. Americká popová ikona při svém turné Rebel Heart představí pražské O2 areně stejnojmenné album z letošního března.

Pro mnoho lidí je jméno Madonna už pouze symbolem marketingu, který je dávno za zenitem, ale pro jiné je to zase jedna z nejvýraznějších osobností moderní populární hudby. Její nezdolná cílevědomost a snaha se vyvíjet jí přináší úspěch v tom, že v hudebních žebříčcích boduje i po 34 letech. Madonnina provokativní taneční hudba pomohla změnit přístup k mnohdy kontroverzním tématům jako například k sexu, nahotě, náboženství či kosmickému vědomí. 

Zpěvaččino nové album Rebel Heart se kritikům jeví jako zklidněnější a tento hudební počin vypadá jako Madonnin první nesmělý pokus o shrnutí a zhodnocení svých bouřlivých výbojů předchozí kariéry. Zpěvačka i nadále těží ze své nekonformnosti, z potřeby nevézt se s trendy a ze snahy neustále něčím šokovat. 

Pro Madonnu zároveň platí to, že čím více kritika její dílo strhá, tím větší úspěch má zaručený u publika. Česká víkendová koncertní šňůra bude proto jistě pro vyznavače popu velice inspirativní.

 

Zobrazeno 1946 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:09
Pro psaní komentářů se přihlaste