st., 22. duben 2015 23:49

Majáles Univerzity Palackého bude podruhé hostit Hospodský kvíz

Olomouc - Na letošním olomouckém majálesu Univerzity Palackého nebude po loňské premiéře znovu chybět Hospodský kvíz. Stále více populárnější soutěž, která se mimo Olomouc rozrůstá i do dalších měst a hospod, se uskuteční 5. května v Bezručových sadech u mauzolea.

Zatímco loni bylo hlavní téma kvízu Superhrdinové, tak letos to bude Číslo 5. Oproti klasickým hospodským kvízům, bude tento majálesový mít trochu jiná pravidla. Místo tradičních pěti okruhů s bonusovou otázkou, celkem 56 otázek, se bude soutěžit dvoukolově.

„Vstupné se tentokrát neplatí (normálně je stanoveno 30 Kč/soutěžící – pozn. autora), kdokoliv a kdykoliv se bude moct připojit k soutěžení. Formát odpovědí na papírky zůstane stejný jako u klasického kvízu. Vedle má být stánek s pivem, takže to celkově bude volnější,“ prozradil k chystané akci hlavní organizátor a moderátor kvízu v jedné osobě Daniel Langer. „Ceny by měly být nějaké symbolické, přímo od univerzity. Alespoň minulý rok byly,“ dodal Langer. Když se konal Univerzitní kvíz, vítězové vždy dostali placky, nálepky a tužky s univerzitním logem. Něco podobného se tedy očekává i na majálesu.

Daniel Langer rozjel první Hospodský kvíz ve známé hospodě U Magora. Brzy na to se zájem rozrostl natolik, že se přidaly i další podniky, například U Tygra a U Sudu. Nejnovějším přírůstkem v Olomouci v organizování soutěže, která probíhá jednou za týden, je BluesBar Garch. Speciál na majálesu je jen důkazem toho, že je o kvíz zájem.

Majáles Univerzity Palackého se bude konat od 4. do 8. května. K události vytvořené na sociální síti Facebook se zatím připojilo přes 3 500 nadšených studentů a zájemců, kteří spolupracují s univerzitou a městem Olomouc.

 

Zobrazeno 1406 krát
Naposledy upraveno: čt., 23. duben 2015 13:32
Pro psaní komentářů se přihlaste