st., 10. prosinec 2014 19:26

Majk Spirit plánuje vydat album, které zboří hitparády

Od listopadu 2011, kdy vyšlo revoluční hip hopové CD Nový člověk, uplynuly už více než tři roky. Majk Spirit nyní dokončuje novou desku, o které tvrdí, že minulá je oproti ní jen dětská hra.

Finální podobu projektu plánoval slovenský raper vydat na oslavu třetích narozenin Nového člověka, ale kvůli spoustě koncertů a práci porotce v Hlasu ČeskoSlovenska se termín posunul na začátek roku 2015. Nejočekávanější slovenská deska následujícího roku nese jednoduchý a prostý název Y. Jde o symbolické označení tzv. Generace Y, což jsou lidé narození v posledních dvaceti letech minulého století. Tato generace je podle Majka jedna z nejsilnějších, jaké tu kdy byly, a to hlavně kvůli velkému technickému rozkvětu, zejména internetu, který spojuje celý svět a tím jí dává obří potenciál. Lidi narozené v posledních dvou dekádách 20. století také příliš nezasáhl komunistický režim, který v mnoha ohledech potlačoval svobodné myšlení.

Majk Spirit vypustil ve středu 3. prosince první singl z Generace Y, ke kterému plánuje do konce roku natočit videoklip. Za prvních 24 hodin dosáhla skladba na stránce youtube.com 100 tisíc zhlédnutí a velmi pozitivní hodnocení. Skladba odkazuje na záporné názory lidí na jeho osobu a obhajuje se, že jediný ho může soudit je bůh.

I přes fakt, že Československo zachvátila trapová mánie, budou na albu témata, na jaké jsou posluchači u Majka zvyklí. "Však je to jednoduchá primitivní hudba, drogy, násilí, sex, ego tripy, takže nejsem z toho zas tak unesenej. Navíc myslim, že to tu bylo mnohem dřív, než se o tom začalo mluvit, že je to trap," uvedl Spirit v rozhovoru pro hiphopstage.cz.

 

 

Zobrazeno 1697 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. prosinec 2014 11:32
Pro psaní komentářů se přihlaste