út., 24. červenec 2012 17:59

Mistr z Liberce po velkém dramatu postupuje do 3. předkola Ligy mistrů

V prvním zápase 2. předkola Ligy mistrů vyhrál Liberec doma 1:0, když jedinou branku utkání vstřelil Hadaščok. Odveta v Kazachstánu skončila po 90 minutách stejným výsledkem, a tak zápas směřoval k penaltám. V poslední minutě však vyrovnal Blažek a Slovan tak postupuje dále.

Začátek zápasu se nesl ve znamení několika standartních situací v podání domácího celku. S tím zejména brankář Bičík počítal už před zápasem, protože Karaganda disponuje několika vysokými hráči. S vysokými balóny si však liberecká obránce v čele s Nezmarem poradila. Problémy českému mistrovi dělal zejména šikovný Kukejev.

Prní velkou šanci tak měl Slovan, kdy v 6. minutě pálil do boční sítě zblízka Vácha, kterého skvěle našel Hadaščok. O 8 minut později spálil obrovskou šanci právě mladík Hadaščok. Tomu před prázdnou brankou skočil na patu centr Fleišmana. V těchto chvílích Liberec lépe kombinoval a na soupeřovu polovinu se dostával s lehkostí, technická kvalita Štajnera, Breznaníka, Šurala nebo Váchy byla znát.

S přibývajícím časem ale začal přebírat iniciativu klub z Kazachstánu. V 39. minutě se dostal Šachťor zničehonic do vedení. Breznaník špatně přihrál Fleišmanovi, který nešikovně podrazil domácího útočníka, a sudí odpískal penaltu. K té se postavil Kukejev a utaženou ránu k pravé tyči nedal Bičíkovi šanci, byť směr střely vystihl. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí, což v pohárové matematice znamenalo, že stav obou zápasů je vyrovnán.

Druhý poločas začal z obou stran poněkud vlažně. Po deseti minutách rozhrával rohový kop Breznaník a Nezmarova hlavička o kousek minula levou tyč. Trojice Kukejev, Arsenijevič a Caňas však dělala liberecké defenzívě nadále starosti a všechny ošemetné situace musel řešit spolehlivý Bičík s Nezmarem. Breznaník svým centrem připravil i další šanci, tentokrát mířil nad Šural.

V 84. minutě zlikvidoval Bičík skvělým vyběhnutím nájezd Finončenka a o 3 minuty později vychytal stejnému hráči tvrdou střelu zblízka. V nastaveném čase ještě pozlobil svou levačkou domácího gólmana Breznaník.

Odveta tak skončila stejným výsledkem jako první zápas, muselo se tedy prodlužovat. V 94. minutě český brankář znovu zachránil svůj tým, když Finončenkovi na brankové čáře vychytal střelu z bezprostřední blízkosti. Ve 100. minutě chytil nejlepší hráč zápasu obrovskou šanci Bajžanovovi. Jen díky skvělému gólmanovi tak nepadla v první části  prodloužení branka.

Poslední část zápasu začal lépe liberecký Slovan, když ve 109. minutě Šural pořádně protáhl domácího brankáře. V poslední 120. minutě odcentroval znovu slovenský expres Breznaník, Šural ve skluzu trefil míč a náhradník Blažek na brankové čáry doklepl míč do prázdné brány a zařídil tak Liberci naposlední chvíli postup do dalšího předkola!

Liberec se ve 3. předkole Ligy mistrů utká s rumunskou Kluží.

FC Šachťor Karaganda - FC Slovan Liberec 1:1 (1:0) po prodloužení
Branka: 40. z pen. Kukejev - 120. Blažek. Rozhodčí: Hansen - Rix, Andersen (všichni Dánsko). ŽK: Kukejev - Fleišman, Janů. První zápas 0:1.

Sestavy:
FC Šachťor Karaganda: Mokin - Poryvajev, Džidič, Vasiljevič, Kirov - Arsenijevič, Vičius, Caňas, Kukejev - Finončenko (114. Tarasov), Gridin (76. Bajžanov). Trenér: Viktor Kumijkov.

FC Slovan Liberec: Bičík - Kušnír, Nezmar, Kelič, Fleišman - Šural, Vácha, Janů, Breznaník - Štajner (85. Blažek) - Hadaščok (63. Bosančič). Trenér: Jaroslav Šilhavý.

Zobrazeno 2164 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste