čt., 12. listopad 2015 13:27

Mistrovství světa v League of Legends ovládli Jihokorejci

Berlín - Jeden milion amerických dolarů. Přesně o tolik se hrálo v berlínské Mercedes-Benz Areně. Vyhrát mohl kterýkoli účastník finále pátého mistrovství světa v nejhranější počítačové hře na světě - League of Legends. Utkání hráčů proběhlo 31. října a stejně jako před dvěma lety i letos si vítězství odnesl jihokorejský tým SK Telecom T1. Podařilo se mu porazit krajany z KOO Tigers 3:1 na zápasy.

Turnaje se letos zúčastnilo 16 týmů z celého světa. Z Evropy, Severní Ameriky, Číny a Jižní Korey se kvalifikovaly tři nejlepší týmy z místních lig, z jihovýchodní Asie dva týmy a tým Pain! Gaming z Brazílie - vítěz mezinárodního turnaje Divoké karty.

Podle výkonnostních košů byly týmy rozděleny do čtyř skupin tak, aby se nemohla setkat dvě mužstva ze stejného regionu. Z každé skupiny pak postoupily dva nejlepší týmy. V základní skupině odehrálo každé mužstvo šest zápasů, a to dvakrát proti každému soupeři.

Předběžnými favority turnaje byly celky z Jižní Korey a Číny. Do vyřazovací fáze se dostal pouze jeden čínský celek - Edward Gaming, který ale z turnaje vypadl již ve čtvrtfinále. Ani jednomu týmu ze Severní Ameriky se nepodařilo postoupit do play-off. Až do semifinále se dokázaly překvapivě probojovat dva evropské celky Origen a Fnatic. Tam narazily na favority z Jižní Koreje, kteří je porazili pokaždé 3:0 na zápasy.

"Je neuvěřitelné, jak čistě prošel tým SKT T1 celým turnajem. Takovou dominanci jsme ještě na žádném mezinárodním turnaji nezažili," řekl po rozhodující hře analyzátor Kobe. Ve finále se při stavu 2:0 zdálo, že tento tým nemá skutečně ve světě konkurenci. Avšak třetí hru se podařilo soupeřům z KOO Tigers zdramatizovat. Překvapili skvěle zahranou tzv. early game, v níž si dokázali vydobýt vítězné postavení. Tým SK Telecom T1 však neztratil hlavu a po čtvrté hře získal Světový pohár.

Zobrazeno 2513 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:53
Pro psaní komentářů se přihlaste