so., 12. březen 2016 16:31

Mladí filmaři poměří síly v Uničově

Mladá kamera je soutěž amatérských filmařů, konající se v Uničově nedaleko Olomouce. Letošní soutěž bude probíhat od 17. do 19. března. Mladí filmoví tvůrci porotě a divákům představí své soutěžní snímky. Filmy se budou promítat v prostorech uničovského kina Družba.

Z přihlášených osmdesáti snímků se jich do Uničova dostalo 57, diváci tak mohou zhlédnout celou paletu žánrů, témat, vyprávěcích postupů či způsobů práce s kamerou.

Soutěžní kategorie jsou tři. Největší zastoupení má letos amatérský film s tvůrcem do 20 let. Další dvě kategorie jsou na tom s počtem přihlášených o něco slabší, jedná se o kategorii amatérského filmu s tvůrcem do 30 let a neamatérského filmu s tvůrcem do 30 let.

V těchto kategoriích jsou udíleny ceny odborné poroty. Hlavní cena Mladé kamery, Cena diváků a ceny v rámci jednotlivých kategoriích dle uvážení poroty.

V porotě usedne kromě mnohých dalších i režisér seriálu Vyprávěj Biser Arichtev, režisér loutkových filmů Jan Balej (Malá z rybárny, Fimfárum 2), autor nedávno premiérovaného filmu Polednice Jiří Sádek či filmový pedagog Martin Čihák.

Čtvrtek 17. března bude patřit Olomoucké nové vlně, k vidění bude tvorba Jana Haluzy, Lukáše Masnera a mnohých dalších. Diváci se dočkají i celovečerního snímku Na život od Jiřího Slečky. Následující den se představí tři snímky z prostředí současných subkultur a poté odstartuje promítání samotných soutěžních snímků. V sobotu se diváci můžou těšit na komediální pohádku Prach a broky. Na závěr se s diváky a soutěžícími rozloučí film Polednice Jiřího Sádka a ukončí tak 42. ročník Mladé kamery.

Zobrazeno 2506 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:15
Pro psaní komentářů se přihlaste