út., 17. listopad 2015 13:54

MOL Cup přinesl další překvapení. Pardubice porazily Spartu

Pohárové zápasy bývají nevyzpytatelné. To se potvrdilo i prvním osmifinálovém střetnutí mezi pražskou Spartou a Pardubicemi. Východočeši po gólu Kima zvítězily jedna nula a do odvety si nesou nejtěsnější možný náskok.

Přitom Sparťané do zápasu nenastoupili s žádným „béčkem“. Ze základní sestavy nebyly k dispozici pouze reprezentanti Krejčí s Dočkalem, z lavičky náhradníků sledoval zápas Costa. Volno dostal gólman Bičík. Místo nich nastoupili Hušbauer, Konaté a Steinhofer, v bráně zaskakovala loňská jednička Štěch. Tedy hráči, kteří by je měli být schopní bez problému nahradit.

Opak byl ale pravdou. Sparťané sice měli v první půli balon více na kopačkách, ale první šanci měli domácí. Po chybě Jiráčka se dostal až k souboji tváří v tvář brankáři Jeřábek. Ovšem překonat se mu ho nepovedlo. Zápas mohl vypadat zcela jinak, kdyby dokázal Mareček po centru Hybše trefit odkrytou bránu. Hlavička mu ale sjela a tak byl stav utkání stále nula nula. To se již brzy změnilo, ve dvaatřicáté minutě ztratila Sparta na své polovině hřiště trestuhodně míč. Ten se dostal na levou stranu k Fouskovi, který přesným centrem vybídl Kima. Korejec k velké radosti domácích fanoušků nabídku využil a změnil skóre na jedna nula pro domácí. Těsně před přestávkou mohl vyrovnat Konaté, jeho střelu ale dokázal domácí brankář zlikvidovat.

Do druhé půle vstoupili sparťanští se dvěma změnami. Na hřiště se dostal Costa s Lafatou. Ani jim se ale výsledek zvrátit nepodařilo. Ba právě naopak, své vedení mohli pojistit Východočeši. Nejprve se nepodařilo prostřelit Štěcha Řezníčkovi, o pár minut později uháněl na hostujícího brankáře Kakrda. Ten se nakonec netrefil ani mezi tři tyče. Skóre mohl alespoň srovnat David Lafata, ale jeho hlavičkový pokus z rohu Knobloch dokázal zastavit.

Pardubičtí tak mohou slavit skalp aktuálně vedoucího mužstva Synot ligy. Díky Kimově gólu si nesou do prosincové odvety jeden gól k dobru a dobrou šanci dostat se do čtvrtfinále MOL Cupu. 

Zobrazeno 1815 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 21:56
Pro psaní komentářů se přihlaste