ne., 4. prosinec 2016 20:52

Mora smetla Litvínov sedmi brankami a doma vyhrála potřetí v řadě

David Ostřížek v souboji před litvínovskou brankou David Ostřížek v souboji před litvínovskou brankou Zdroj: www.hcverva.cz
Olomouc – V neděli se Mora v sedmadvacátém kole Tipsort extraligy utkala doma s Litvínovem. Celý zápas byla lepším mužstvem a po bojovném a obětavém výkonu zápas nakonec ovládla v poměru 7:1.

Kohouti vlétli do zápasu s nečekaným odhodláním. Po několika šancích hned v úvodu rozjásal olomoucké fanoušky už ve druhé minutě Miroslav Holec. Poté tlak domácích trochu ustal, avšak Mora si dále vypracovávala řadu šancí. V deváté minutě se Olomouci naskytla výhoda přesilové hry, když si šel odsedět dvě minuty Karel Kubát za podražení. V úvodu nebezpečně, bohužel pro domácí nepřesně pálil Skladaný a stejně dopadl i pokus Strapáče, takže Litvínov přečkal oslabení bez úhony. Už už to vypadalo, že první třetina skončí jednobrankovým rozdílem, avšak těsně před koncem vybídl František Skladaný ke skórování Jana Knotka, který jeho nabídkou nepohrdl, což znamenalo, že do šaten se šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Olomouc nepolevovala v tempu ani ve druhé třetině. Tříbrankový náskok zajistil po několika dorážkách důrazný Petr Strapáč. S tím se však domácí neuspokojili. Jen o pár vteřin poté se octl Marek Laš sám před Hüblem a rozhodčí ukázal trestné střílení. Však ani z následného trestného střílení Laš neuspěl. Skóre se měnilo až ve dvacáté deváté minutě, kdy Jakub Matai překvapil litvínovského Hübla nahozením od modré čáry. V třicáté minutě byl v obrovské šanci hostující Viktor Hübl, ale Škůrek v poslední chvíli na brankové čáře zabránil jistému gólu. Proto to byla opět Mora, která skórovala. Byl to konkrétně Juraj Mikúš, který prudkou střelou mezi kruhy nedal Hüblovi šanci a zvýšil už na 5:0.

Krátce po začátku třetí třetiny to bylo už o šest branek, když Marek Laš pohotově dorazil puk pod horní tyčku. O minutu později Jan Eberle srazil Ostřížkovu střelu před sebe a přesným projektilem vymetl levou šibenici Hüblovy branky. V sedmačtyřicáté minutě už stihl pouze korigovat Miloslav Hořava, který v přesilové hře pět na čtyři doklepl do klece pokus Reichela, čímž připravil Konráda o čisté konto. V závěru ještě Viktor Hübl nastřelil horní tyč Konrádovy branky. Skóre se však už nezměnilo. Kohouti tak vyhráli na domácím ledě potřetí v řadě a získali další důležité body do tabulky.

27. kolo, neděle 4. 12. 2016

ZIMNÍ STADION OLOMOUC

HC OLOMOUC 7:1 HC VERVA LITVÍNOV (2:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky

2. Holec (T. Mikúš, Matai), 20. J. Knotek (Skladaný), 22. Strapáč (Eberle), 29. Matai (Skladaný), 36. J. Mikúš (Holec), 41. Laš (Skladaný), 42. Eberle (Ostřížek) - 49. M. Hořava (Reichel, Trávníček). Rozhodčí: Šír, Pavlovič – Blümel, Zavřel. Vyloučení 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:34. Diváci: 4012.

Nejlepší hráči: Skladaný (OLO) – Pavlík (LIT)

Sestava HC Olomouc

Konrád – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Rašner, Matai, J. Galvas – Laš, J. Knotek, Skladaný – Holec, J. Mikúš, T. Mikúš – Strapáč, Ostřížek, Eberle – Burian, Herman, Fořt.

Sestava HC Verva Litvínov

J. Hübl – Kubát, Gula, Sörvik, T. Pavelka, Z. Sklenička, F. Pavlík, Kokeš – Lukeš, V. Hübl, Gerhát – J. Černý, R. Hanzl, M. Hanzl – Trávníček, Reichel, M. Hořava – J. Doležal, Válek, Jurčík.

Zobrazeno 2192 krát
Naposledy upraveno: pá., 9. prosinec 2016 09:17
Pro psaní komentářů se přihlaste