so., 4. březen 2017 20:59

Mora v posledním zápase základní části nakonec předkolo play-off nevybojovala

Souboj před brankou Komety. Souboj před brankou Komety. Zdroj: www.hc-olomouc.cz
Olomouc – V pátek se Mora utkala na ledě v posledním zápase základní části s Kometou Brno. Hanáci potřebovali vyhrát za tři body, aby mohli pomýšlet ještě na účast v předkole. Ve vyrovnaném zápase sice zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech, do předkola play–off se však nakonec neprobojovali.

Už od začátku se zápas rozjel ve velmi slušném tempu. Netrvalo dlouho a dvě velké šance si vytvořili domácí Skladaný s Knotkem. Hanáci dál pokračovali v tlaku, vytvořili si pár slušných gólových příležitostí, avšak bez slibného konce. Hosté proto zabrali a nastěhovali se na delší dobu před branku domácího Konráda, ovšem ani oni neuspěli. Proto v 15. minutě vytoužený cíl Hanákům přiblížil domácí Jan Jaroměřský, který poslal Kohouty do vedení přesnou ranou od modré čáry.

Ve druhé třetině se pokračovalo v atraktivním hokeji a šancí neubývalo. Velkou šanci měli olomoučtí Sundher s Burianem. Překonat pozorného Čiliaka se jim ale nepodařilo. Na druhé straně se řítil v 25. minutě sám na Konráda Brabenec, ale našel pouze připravenou výstroj olomouckého gólmana. O pár minut později se do útoku hnal Dočekal, i on ale ztroskotal. Proto o chvíli později v 33. minutě přidal druhý gól Hanáků Roman Vlach, který se prosadil ve třetím zápase v řadě.Tři minuty před koncem třetiny šel na trestnou lavici hanácký Galvas a Kometa přesilovou hrou potrestala. Ondřej Němec tvrdou ranou korigoval stav na 1:2.

Ve třetí třetině rozhodčí v 46. minutě neuznali Hanákům gól, který padl zřejmě až po odpískání. Zaskočení Hanáci proto o minutu poté inkasovali podruhé, tentokrát z hole Martina Dočekala, který srovnal na 2:2, a začínalo se od znova. Zápas se postupně začal pořádně přiostřovat, proto nebyla nouze o bitky a různé pěstní souboje. Hanáci dvě minuty před koncem hrací doby zariskovali a zkusili hru bez brankáře. I přes drtivý tlak Kometa nakonec stav 2:2 uhájila, což znamenalo, že Mora ztratila naději v boji o předkolo play – off.

Prodloužení branku nepřineslo, proto přišly na řadu samostatné nájezdy. V těch vystřelil Hanákům bod navíc podruhé v zápase skórující Roman Vlach a Mora se tedy loučila se základní částí výhrou nad Kometou Brno 3:2 po samostatných nájezdech.

52. kolo, pátek 3. 3. 2017

HC OLOMOUC 3:2sn HC KOMETA BRNO

(1:0, 1:1, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky

15. Jaroměřský (Burian), 33. R. Vlach (Herman), rozh. náj. Vlach - 38. O. Němec (Brabenec, M. Kvapil), 47. Dočekal (Mallet, Nečas)

Rozhodčí: Hejduk, Mrkva – Barvíř, Blümel, Vyloučení: 3:4, Využití: 0:1, V oslabení: 0:0, Střely na branku: 26:13, Střely zblokované: 11:6, Hity: 6:6, Vhazování: 59:41, Diváci: 5500

HC Olomouc

Konrád – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Rašner, J. Galvas, Ondrušek (A) – Skladaný, J. Knotek (A), Laš – Eberle, Sundher, Burian – R. Vlach, Herman, Holec – T. Mikúš, Mrázek, Matai – Kotala.

HC Kometa Brno

Čiliak – O. Němec (A), Bartejs, Kováčik (A), Gulaši, Zábranský, Malec, Šnajnar, Trška – Vondráček, Hruška, M. Kvapil (C) – Haščák, V. Němec, J. Káňa – Mallet, H. Zohorna, Dočekal – Horký, Nečas, Brabenec.

OHLASY TRENÉRŮ

Zdeněk Venera (HC Olomouc): My jsme si řekli, že se nebudeme ohlížet na ostatní výsledky. Chtěli jsme za každou cenu uhrát tři body, protože to jediné nás mohlo posunout do desítky. I proto jsme v závěru za stavu 2:2 odvolali gólmana a hráli v šesti. Ostatní výsledky jsme nevěděli. Nakonec jsme rádi, že utkání skončilo alespoň výhrou. Je to hezké rozloučení se základní částí, i když na play-off to samozřejmě nestačí. Jako rozhodující moment jsem viděl dorážku na 3:1, která bohužel neplatila a Kometa záhy vyrovnala. Tam se utkání mohlo zlomit, ale nakonec by nám vlastně ani tři body nebyly nic platné. Těší mě ale výkon proti Kometě i v posledních zápasech. Celkově bylo v poslední čtvrtině vidět, že si hráči šli za desítkou a udělali pro to maximum.

Petr Haken (HC Kometa Brno): Věděli jsme, že Olomouc bude chtít vyhrát a budeme pod tlakem. Už v první třetině tam z její strany byla spousta střel a my jsme odolávali. V průběhu té druhé jsme, podle mého, hru vyrovnali. Byli jsme aktivnější a pomohlo nám i to, že jsme se dlouhou střídačkou dostávali blíž do útočného pásma. Bohužel jsme ale dostali branku z přečíslení. Ve třetí třetině jsme se zase dostali pod velký tlak, ale dokázali jsme srovnat. Musím říct, že jsme pak ten tlak ustáli díky obrovské obětavosti a vůli. Musím vyzdvihnout brankáře, protože Marek Čiliak potvrdil, že mu to v bráně jde a celý zápas nás držel.

Zobrazeno 2288 krát
Naposledy upraveno: ne., 5. březen 2017 22:00
Pro psaní komentářů se přihlaste