so., 18. duben 2015 13:26

Moravské divadlo Olomouc oživí Emmu - román Jane Austenové

Olomouc - Květen, měsíc zamilovaných. Měsíc, kterými ve svých románech Austenová rozhodně nešetří. Proto není divu, že Moravské divadlo Olomouc zvolilo 5. květen jako den, kdy uveden novou romantickou komedii Emma. Divadelní inscenace bude součástí akce s názvem Empírový den, která se v Olomouci uskuteční 23. května.

Známá anglická spisovatelka Jane Austenová roku 1815 seznámila svět s Emmou Woodhousovou - hrdinkou překypující sebevědomím. Vzdělaností a krásou se nijak neliší od dívek z jiných románů, ovšem Emma je přesahuje přílišným přesvědčením o své dokonalosti. Celý život pobývá v uzavřené a dobře známé venkovské společnosti, kde ji nic nepřekvapí, a tudíž není vystavena zrcadlu, které by ji vyvedlo z naivní představy. Co se s takovou osobou stane, rozhodne-li se zasahovat do osudů ostatních lidí?

Adaptaci románu má na starosti dramaturgyně Moravského divadla Markéta Machačíková, režie se ujal Šimon Dominik. Komedie je na role velmi bohatá, proto se v ní představí celý činoherní soubor. Hlavní role, tedy Emmy Woodhousové, se chopila Lenka Kočišová.

Empírový den je tady pro všechny obdivovatele románů Jane Austenové, ale i pro pouhé zvědavce, kteří se chtějí vrátit v čase do 19. století. Tato akce přináší možnost proniknout do světa, o kterém můžeme jinak jen číst. Taneční lekce, piknik v parku, divadelní představení Emmy a závěrečný ples. Vše v dobových kostýmech, které vystupňují atmosféru a zaručí neopakovatelný zážitek.

Více informací na www.empirovyden.cz.

Zdroj fotografie zde.

 

 

Zobrazeno 1948 krát
Naposledy upraveno: po., 20. duben 2015 16:51
Pro psaní komentářů se přihlaste