pá., 6. listopad 2015 21:59

Mumford and Sons zazní po třech letech v Praze

Praha – Populární britská skupina Mumford and Sons vystoupí 20. května 2016 v pražské O2 areně. Bude to již jejich druhý koncert v rámci České republiky a očekává se, že bude opět vyprodaný.

Poprvé se představili v roce 2013 ve Velkém sále v Lucerně s deskou Babel. Od té doby stačili nahrát nové album Wilder Mind, které se od předchozích výrazně liší ve volbě hudebních nástrojů. Namísto jejich oblíbené akustiky totiž v novém albu používají elektrické nástroje. "Cítili jsme, že dělat znovu tu samou věc, použít ty samé nástroje už není pro nás. Máme daleko širší hudební vkus,“ uvedl frontman skupiny Marcus Mumford. Díky této volbě je zřejmé, že si skupina bude získávat více fanoušků. To potvrzuje volba místa příštího českého koncertu. Už nyní se na květnový koncert v O2 areně zaplňují sedadla, dá se očekávat, že nastane situace podobná té v roce 2013 – koncert byl totiž vyprodaný měsíce dopředu.

Mumford and Sons je londýnská folk-rocková kapela, která vznikla v říjnu 2007 z takzvané folkové scény západního Londýna. Jejími členy jsou Marcus Mumford, Ben Lovett, Winston Marshall a Ted Dwayne. Dva roky na to vydali album Sight No More, se kterým dosáhli na druhé místo britského i amerického hudebního žebříčku. V roce 2010 získala skupina dvě nominace na cenu Grammy. Kromě Folk rocku se věnují také Indie folku, Rock and Rollu a částečně Bluegrass. Kapela je známá díky poetickým písním plným citů jako The Cave, Babel, I Will Wait nebo Believe, ale také žárovkami, používanými na svých energetických koncertech jako dekorace.

mumford and sons

Zobrazeno 2132 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:07
Pro psaní komentářů se přihlaste