ne., 6. prosinec 2015 23:32

Na novém seriálu ČT se podílejí studenti i scénárista Star Treku

Praha - Tři školy, sedm studentů, jeden scénárista a osmi až šestnáctidílný seriál. Tak vypadá nový projekt České televize, který odstartoval 5. prosince.

Během čtrnácti dnů se sejdou studenti pražské FAMU, brněnské JAMU a zlínské univerzity, aby vymysleli pilotní díl k novému seriálu České televize. Dohlížet na ně přitom nebude nikdo menší než scénárista Harold Apter, který se podílel na seriálech jako Star Trek, Ochránce nebo Walker, Texas Ranger.

Téma seriálu se má rozhodnout ještě v prosinci, poté studenty čekají série workshopů, na kterých se objeví i onen slavný scénárista. Apter navíc povede i další lekce online a zúčastní se závěrečného březnového workshopu. "Prohloubení praktických zkušeností mladých scenáristů a režisérů s televizními žánry považujeme za zásadní věc pro úspěšnou budoucnost audiovizuální tvorby," uvedl ředitel vývoje pořadů a programových formátů České televize Jan Maxa.

Celý projekt skončí v červnu příštího roku. O vítězi, který představí osmi až šestnáctidílný seriál na programové radě České televize, rozhodne odborná porota. Kromě Harolda Aptera a zástupců ČT budou projekty hodnotit děkan pražské FAMU Pavel Jech, profesor brněnské JAMU Jan Gogola a děkanka Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Jana Janíková.

Zobrazeno 2362 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:25
Pro psaní komentářů se přihlaste