×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1350
út., 25. březen 2014 23:00

Navrátil oznámil nominaci. Berdych do Japonska nepojede

Nehrající Kapitán Jaroslav Navrátil dnes rozhodl o složení českého Daviscupového týmu pro čtvrtfinále. Proti Japonským soupeřům za dva týdny nastoupí Lukáš Rosol, Radek Štěpánek, Jiří Veselý a Jan Hájek.

 

Tomáš Berdych, který za jedenáct sezón vynechal pouhé dva zápasy, v Tokiu reprezentovat nebude. Již po prvním kole proti Nizozemsku se nechal slyšet, že nějaký zápas vynechá. „Když chcete prohánět nejlepší hráče a oni ten čas netráví s Davis Cupem, zjistíte, že vám chybí hodně týdnů, které stojí spoustu energie. Proto ty týdny využiju pro sebe,“ vysvětlil sedmý hráč světa na tiskové konferenci v Dubaji.

Berdychova neúčast bude pro čtvrtfinálový kvartet výraznou ztrátou, český tým však bez něj dokázal přes druhé kolo postoupit také vloni proti Kazachstánu. Navíc mají za sebou hráči čerstvé úspěchy. „Myslím si, že forma je oproti začátku sezóny daleko lepší. Na druhé straně je třeba říci, že Kei Nišikori je po zranění ve velmi dobré formě,“ vyjádřil se na facebookových stránkách týmu Jaroslav Navrátil k nejlepšímu japonskému hráči.

Kei Nišikori (21.) je ale jediným hráčem z elitní stovky, kterého přemožitelé Kanady mají. Proti českým hráčům dále nastoupí Go Soeda (133.), Tacuma Ito (149.) a Jasutaka Učijama (277.).

„Důležitý bude hlavně první den. Když to po něm bude 1:1, tak to bude dobré. Myslím, že jako ve většině utkání se stane klíčovým utkáním čtyřhra,“ řekl nehrající kapitán a dodal, že českou jedničkou bude s největší pravděpodobností Lukáš Rosol.

„Myslím, že Japonci jsou příjemní hostitelé a utkání bude zabezpečeno v dobrých podmínkách. Jsou ve světové skupině poprvé a hned poprvé vyhráli první kolo,“ ukončil Navrátil s tím, že se nejspíš bude hrát v hale na rychlém povrchu.

Tokijské čtvrtfinále se odehraje od 4. do 6. dubna. Vítěz duelu se v září utká s Francií nebo Německem. Na případné semifinále tak Češi opět pojedou na soupeřovu půdu.

 

 

Zobrazeno 1440 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:47

Pro psaní komentářů se přihlaste