so., 20. duben 2024 17:15

Nejkontroverznější hra roku 2024? Na PS5 míří akční sci-fi RPG Stellar Blade

Stellar Blade Stellar Blade Zdroj: SHIFT UP - oficiální webové stránky
Na PS5 míří exkluzivní novinka od korejského studia Shift Up. Stellar Blade je velmi očekávaná akční sci-fi adventura tohoto roku. Od vydání demoverze neuběhl ani měsíc a Stellar Blade získala označení nejkontroverznější hra roku 2024.

Jedná se o první AAA projekt jihokorejského studia Shift Up, vyvíjen novou dceřinou společností Shift Up Second EVE Studio a vydán společností Sony Interactive Entertainment. Stellar Blade je akční sci-fi adventura, která by, dle studia, měla vyjít v pátek 26. dubna 2024. Zahrajete si v ní jako člen 7. výsadkového oddílu z vesmíru, Eve, která míří na Zemi s jedním hlavním úkolem, a to získat ji zpět od mimozemských vetřelců zvaných Naytiba. Stellar Blade v některých aspektech připomíná tituly jako Devil May Cry a Dark Souls sérii.

V dřívějších letech se Shift Up věnovalo hlavně mobilním titulům, jako jsou Goddes of Victory a Destiny Child. Hra Destiny Child byla cenzurována na určitých mezinárodních trzích, protože původní hra obsahovala sexuálně explicitní obsah. Hyung-Tae Kim, šéf studia Shift Up potvrdil, že Stellar Blade nebude výjimkou a tímto směrem se vydává taky. „Upřímně, když hraji hru, rád bych viděl někoho, kdo vypadá lépe než já. To je to, co chci. Nechci vidět něco normálního, chci vidět něco ideálnějšího. Věřím, že to má velký význam v oblasti zábavy. Tohle je, koneckonců, zábava určená pro dospělé publikum,“ vysvětlil Hyung-Tae Kim v rozhovoru pro GamesRadar. 

Hodinová demoverze Stellar Blade vyšla 29. března 2024, někteří hráči s demem strávili už před 50 hodin. „Jsme vám vděční za to, že se vám naše hra líbí. Abyste si ale hlavní hru pořádně užili, nepřehánějte to prosím s demoverzí. Více než 50 hodin hraní dema... máme obavy,“ říkají vývojáři. Někteří kritici hry Stellar Blade tvrdí, že vývojáři záměrně využívají sexualitu hlavní postavy k přitáhnutí pozornosti z důvodů, které nesouvisejí přímo s kvalitou samotné hry. Tato kritika je zesílena historií studia, které produkovalo tituly s výraznou mírou sexualizace a spornými mikrotransakcemi. Celá kontroverze kolem Stellar Blade je také podporována těmi, kteří tuto hru vidí jako reprezentaci různých politických a sociálních idejí.

Letošní gameplay trailer je k vidění zde.

Zobrazeno 59 krát
Naposledy upraveno: út., 23. duben 2024 20:20
Pro psaní komentářů se přihlaste