pá., 30. říjen 2015 10:54

Jágra brzdí zranění, zápas s Coloradem nedohrál

Florida/Praha - Jaromír Jágr, tahoun týmu z Floridy, kvůli zranění nedohrál poslední soutěžní zápas NHL s Coloradem. Z úterního zápasu pravé křídlo s číslem 68 odstoupilo z preventivních důvodů. Zdravotní problémy ale český útočník neskrývá. Na čtvrteční tiskové konferenci Jágr uvedl, že cítí bolest v žebrech a špatně se mu dýchá. „Ze začátku tréninku jsem se cítil dobře, jenže potom mě to opět začalo bolet. Každých dvacet čtyři hodin se situace mění. Nevím, jestli jsem dostal nějakou ránu v souboji, nebo je za tím něco jiného," sdělil přítomným novinářům.  

Podle Jágrových slov se s bolestí potýká už od minulého týdne, chtěl ale hrát dál, aby pomohl mužstvu. Jágr utkání s Colorádem nakonec nedohrál, protože cítil ochablost svalů. „Šel jsem na apunkturu a bolest se podstatně zmenšila. Jenže jsem zase cítil, že mám ochablejší svaly, takže mi nezbývalo nic jiného, než odstoupit. Kdybych pokračoval, můj stav by se zhoršil“, řekl legendární útočník po zápase, ve kterém Florida zvítězila 4:1.

Dnes čeká klub z Miami domácí zápas s Bostonem a v sobotu pak hostí Washington. „V pátek půjdu na dopolední rozbruslení a podle něj uvidím, jak to bude vypadat. Chci hrát každý zápas, ale musím toho být schopen. Uvidíme, co se nakonec stane," uvedl Jágr.

Trenér Gallant na českého forvarda netlačí, nechce nic uspěchat. „Sám mi řekne, až bude v pořádku. Dnes se cítil dobře, je to otázka několika dnů," prohlásil trenér Floridy.

Panteři už minulý týden přišli o centra první útočné formace Aleksandera Barkova, který si zlomil ruku. Pokud by se Jágrovo zranění zhoršilo, byla by to pro tým citelná ztráta. Trenér Gallant pro jistotu povolal z farmy útočníka Logana Shawa, který by pravděpodobně zastoupil Jaromíra Jágra v zápase s Bostonem.  

Legendární český útočník letos vstoupil do své 25. sezóny nejslavnější hokejové ligy NHL. Chtěl by zaútočit na třetí pozici v počtu dosažených kanadských bodů v historických statistikách zámořské nejvyšší soutěže. Zatím mu patří čtvrtá pozice. Letošní sezónu v dresu Floridy začal úspěšně. Připsal si 6 gólů a 4 asistence.

Zobrazeno 1960 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:12
Pro psaní komentářů se přihlaste