út., 30. říjen 2018 21:58

Nejznámější evropská metalová kapela zamíří do Prahy

Nynější sestava kapely Nightwish. Nynější sestava kapely Nightwish. Zdroj: www.nightwish.cz
Praha - Evropská metalová kapela Nightwish přijede do Česka. V Praze vystoupí v polovině listopadu v rámci svého světového turné. Finská hudební skupina hrající symfonický metal vystoupí v pražské O2 aréně už 19. listopadu. Lístky jsou jsou v prodeji na sítíci ticketportal.cz a jejich cena začíná na 790 korunách.

Kapela Nightwish je jednou z nejznámějších metalových kapel, a to i přesto (nebo možná právě proto), že v jejím čele stojí zpěvačka.

Zakládajícím členem byl v roce 1996 skladatel a klávesista Tuomas Holopainen, který se nebál zariskovat a přijal zpěvačku Tarju Turunen. Dalšími členy byl kytarista Empnu Vuorinen, baskytarista Sami Vӓska a bubeník Jukka Nevalainen. Původní sestava se během let měnila, hlavně kvůli neshodám mezi hudebníky. Zásadní změna přišla v roce 2004, kdy byla z kapely vypovězena zpěvačka Tarja a nahradila ji Anette Olzon. Ta v kapele působila pět let a v roce 2012 ji nahradila další žena s mohutným hlasem, Floor Jansen.

Debutovým albem je Angels Fall First vydané v roce 1997. Do popředí hudební scény se Nightwish dostali po vydání svého druhého alba Oceanborn v roce 1998. Od té doby mají na hudební scéně velmi silnou pozici. Na kontě mají celkem osm desek, ta poslední s názvem Endless Forms Most Beautiful vydali v roce 2015. Další deska je plánována na rok 2020.

Zobrazeno 2756 krát
Naposledy upraveno: út., 30. říjen 2018 22:53
Pro psaní komentářů se přihlaste