pá., 24. listopad 2023 14:11

Nicki Minaj překvapuje fanoušky: Nové album Pink Friday 2 a záplava informací o očekávaném turné

Alternativní přebal alba Pink Friday 2 Alternativní přebal alba Pink Friday 2 Zdroj: Instagram:@nickiminaj
Los Angeles – Americká rapperka Nicki Minaj ohlásila nové datum vydání svého dlouho očekávaného pátého studiového alba. Pink Friday 2, jak se desce bude říkat, má konečně spatřit světlo světa 8. prosince 2023. Toto album je chápáno jako symbolické pokračování jejího prvního úspěšného alba Pink Friday, které vydala v roce 2010.

Ve stínu vzrušujících spekulací, které začaly kolovat již v roce 2019, kdy se Nicki Minaj stala hostem v The Tonight Show s Jimmy Fallonem, se nyní zdá, že se čtyřleté očekávání blíží svému konci. V té době tajemně prozradila: „Samozřejmě, že chystám nové album. Ale zatím vám nemohu prozradit ani jméno, ani datum vydání.“ Fanoušci, od té doby napjatě očekávající každý kousek informace, byli konečně odměněni oznámením pátého studiového alba s nadpisem Pink Friday 2.

V roce 2022 se začalo očekávání kolem nového alba Nicki Minaj bouřlivě rozpínat, když vydala hlavní singl s názvem Super Freaky Girl. Tato skladba rychle dosáhla vrcholu žebříčku US Billboard Hot 100 a stala se hitem nejenom v hudebním světě, ale také na sociálních sítích, především na platformě TikTok. Popularitu písně zdůraznilo i YouTube, které zařadilo její videoklip mezi nejvýznamnější hiphopové videoklipy v historii. Dále se propagace alba rozvinula v březnu 2023, kdy Nicki Minaj vydala skladbu Red Ruby da Sleeze, kterou sama označila jako street record před oficiálním vydáním celého alba. Tímto tahem se příznivci dočkali další ukázky toho, co mohou očekávat od nadcházejícího alba.

I přesto, že se datum vydání blíží, zatím nebyl zveřejněn oficiální tracklist alba. Známo je pouze šest písní, které buďto byly vydány během propagace nebo o nich sama rapperka mluvila v různých rozhovorech. Ostatní skladby zůstávají pro fanoušky stále záhadou, čímž se tvoří další napětí a očekávání ohledně obsahu tohoto dlouho očekávaného alba.

S příchodem nového alba Nicki Minaj také oznámila plánované turné, které má zahrnovat pouze Severní Ameriku a Evropu. Z celkových čtyřiceti zastávek se koncerty uskuteční v šesti evropských městech, včetně Paříže, Londýna, Amsterdamu, Birminghamu, Kolína nad Rýnem a pro fanoušky z České republiky bude nejbližší zastávka v Berlíně. Tato limitovaná trasa přináší naději fanouškům, kteří se těší na šanci vidět rapperku naživo.

Zobrazeno 203 krát
Naposledy upraveno: pá., 24. listopad 2023 20:15
Pro psaní komentářů se přihlaste