čt., 16. duben 2020 21:16

Nový prostor nabízí časopis i ve verzi PDF

Nový prostor Nový prostor Zdroj: https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.novyprostor.cz/user/banners/11830116-d41ecd-zmensenoo_002.jpg?5e78a8aa
Sdružení Nový prostor poskytlo příležitost zakoupit si stejnojmenný časopis v online podobě. I v době krizového stavu tak chce dát veřejnosti prostor, aby mohla dále přispívat a pomáhat prodejcům, kteří teď na ulici prodávat nemohou.

Organizace nabízí možnost zakoupit si časopis v jejich e-shopu ve verzi PDF. Do kolonky na poznámky můžou lidé uvádět jméno a prodejní místo nebo číslo svého oblíbeného prodejce a dále ho tak, i přes současnou situaci, podpořit. Stále jako u běžného prodeje platí, že prodejce dostává polovinu. Pokud tuto kolonku lidé nevyplní, část putuje na účet Nového prostoru a část pro prodejce na sbírkový účet, ze kterého jsou hrazeny jejich urgentní potřeby.

Veřejnost může prodejce Nového prostoru i za mimořádné situace podpořit různými způsoby. Kromě zakoupení aktuálního čísla v PDF verzi si lidé mohou předplatit časopis na půlrok, rok nebo dokonce dva roky. Dále v e-shopu najdou tři tematické PDF balíčky. Každý balíček obsahuje výběr pěti nejlepších vydání Nového prostoru z let 2017-2020. Vydání se věnují buď městu, nebo psychologii a meditaci, nebo dětem a domácím zvířatům. V nabídce jsou také ručně vyráběné předměty od prodejců, například šperky nebo domácí dekorace. Mimo to je možné zakoupit i charitativní trička.

Stejně jako u časopisu lze při nákupu uvádět konkrétního prodejce, který následně dostane polovinu ceny.

Protože je v současné době klasický prodej téměř nemožný, je pro prodejce mnohem horší udržet si prostředky potřebné k důstojnému žití. Mnoho z nich si totiž díky prodeji může dovolit ubytování na ubytovně. Pokud ale o šanci na výdělek přijdou, může se stát, že opět skončí na ulici. Nový prostor zároveň potřebuje pokrýt náklady sociálních služeb, jako jsou například mzdy pracovníků nebo nákup hygienických prostředků určených prodejcům.

Nový prostor je nezisková nestátní organizace založená v roce 1998. Mezi svými hlavními cíli má pomoc lidem bez domova nebo sociálního zabezpečení a lidem v těžké finanční situaci. Pomoc probíhá hlavně prodejem časopisu. Svým prodejcům nabízí také službu sociální rehabilitace, která probíhá v centrech v Praze, Brně a Pardubicích.

Zobrazeno 1100 krát
Naposledy upraveno: pá., 17. duben 2020 21:21
Pro psaní komentářů se přihlaste