út., 6. říjen 2015 17:42

Odstartovalo MS v League of Legends

Páté mistrovství světa ve hře League of Legends začalo na začátku října. Letošní šampionát pořádaný evropským kontinentem potrvá celý měsíc.

Paříž - League of Legends je online hra, kterou hraje téměř sto miliónů lidí po celém světě. Za šest let své existence se stala jednou z nejhranějších počítačových her v historii. Mistrovství světa je každoroční turnaj těch nejlepších týmů, které se něj během sezóny kvalifikovaly. Herní společnost Riot Games, která stojí za vznikem hry, pořádá už pátý ročník této - ve světě gamingu - populární akce.

Stejně jako loni je i MS 2015 pořádáno ve vícero městech a zemích. Pořadatelskou štafetu převzali od Taipei, Singapuru a jihokorejského Busanu evropské metropole. Skupinová fáze se bude hrát celé dva týdny pod Eiffelovou věží, čtvrtfinále mohou diváci sledovat v Londýně, semifinále pak v Bruselu. Finálový zápas se uskuteční 31. října v berlínské Mercedes-Benz Aréně pro sedmnáct tisíc lidí.

Z šestnácti nejlepších týmů letošní sezóny, rozdělených do čtyř skupin, postoupí osm do vyřazovací části. Na turnaji se představí tři evropské celky. Tým Fnatic vyhrál mistrovství v roce 2011 a je zatím jediným týmem z našeho kontinentu, kterému se to povedlo. Jeden z jejich zakládajících členů přijel do Paříže se svým novým uskupením Origen a ti zatím vyhráli všechny tři dosavadní zápasy. Třetí zástupce H2K zažívají premiéru na velkém turnaji.

Vítěz celého šampionátu si kromě prestiže a Summenors Cupu odnese také jeden milión amerických dolarů.

Zobrazeno 2292 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:01
Pro psaní komentářů se přihlaste