út., 28. listopad 2017 20:53

Olomouc doma přehrála Pardubice a zaslouženě vyhrála

Pardubice - Olomouc Pardubice - Olomouc Zdroj: www.hcdynamo.cz
Olomouc - Dohrávku 23. kola hokejové Tipsport extraligy zvládla lépe domácí Olomouc. Hosté z Pardubic dokázali zápas dovést až do prodloužení, přestože je olomoučtí výrazně přestříleli. Oba týmy tedy protáhly svoji bodovou sérii o další zápas. Po výhře 3:2 v prodloužení si Olomouc připsala dva body a Dynamo bod jeden.

V první třetině se k několika větším šancím dostali domácí Kohouti. V páté minutě se Ostřížkovi naskytla příležitost zavěsit do odkryté branky, ale nemířil přesně. Následně přišla dvě vyloučení hostů, ve kterých si olomoučtí nějaké šance vytvořili, ale ani z těch gól nepadl. První gól zápasu padl až čtyři minuty před koncem třetiny, konkrétně z hole pardubického Martina Kauta a Dynamo vedlo 1:0.

I do druhé části vstoupila Olomouc aktivněji. Domácí příznivce potěšil Kevin Sundher, který ve dvacáté čtvrté minutě srovnal skóre. Půl minuty na to mohlo být pardubickým ještě hůř, když Eberle trefil tyčku. Branková konstrukce zvonila i na druhé straně. Pardubický Treille trefil také horní tyčku. Při hře čtyři na čtyři strhli domácí výsledek na svou stranu. Tentokrát už to tyčka nebyla, z mezikruží skóroval Jan Eberle.

I ve třetí části byli domácí výrazně lepším celkem. Pardubice však držel v naději téměř bezchybný Kacetl, na kterého olomoučtí hledali dlouho recept. Pardubice si v prvních deseti minutách poslední třetiny zahrály tři přesilové hry, chvíli dokonce hráli ve dvojnásobné početní výhodě. Gól to nepřineslo. Necelou minutu před koncem se hostující trenér Holaň rozhodl odvolat Kacetla. V čase 59:33 padl vyrovnávací gól z hole Wisharta. Prodloužení nabídlo šance na obou stranách. Necelou půl minutu před koncem rozhodl zápas Jan Knotek, který Olomouci vystřelil dva body.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 3:2 po prodloužení

Branky a nahrávky: 4. Sundher (Burian, Houdek), 32. Eberle (L. Galvas, R. Vlach), 65. J. Knotek (Laš) – 16. M. Kaut (Poulíček, Voženílek), 60. Wishart (P. Sýkora, Marosz)

Zobrazeno 1961 krát
Naposledy upraveno: út., 28. listopad 2017 23:33
Pro psaní komentářů se přihlaste