út., 2. květen 2017 23:24

Olomouc opraví chodníky za téměř tři miliony

Olomoucké chodníky se dočkají oprav Olomoucké chodníky se dočkají oprav Zdroj: www.olomouc.eu
Olomouc-Rada města rozhodla, které z celkem sedmnácti žádostí vyslyší a postará se o opravu chodníků a komunikací ve vybraných lokalitách. Celkově se bude jednat o chodníky v šesti částech města. Jejich oprava bude stát 2,7 milionu korun. Město vybralo ty oblasti, kde opravy nebylo možné odkládat nebo na ně byly zpracované potřebné projektové dokumentace.

Finance na rekonstrukci nakonec získaly chodníky v městských částech Nemilany, Neředín, Nové Hodolany, Nové Sady a Olomouc – Západ. Ve dvou ulicích na Svatém Kopečku pak město vybuduje nové zpomalovací prahy. „Částku 2,7 milionu korun jsme pro účely velkých oprav vyčlenili v rozpočtu poprvé loni. Dáváme tak příležitost komisím městských částí, aby uplatnily požadavky na opravy chodníků a komunikací velkého rozsahu, tedy na ty, na které nemohou dosáhnout prostřednictvím běžně ročně přidělované částky ve výši 300 tisíc korun,“ uvedl primátor Antonín Staněk. Město totiž každoročně dává již zmíněných tři sta tisíc na opravy komunikací a chodníků a dalších 130 tisíc na aktivity spojené například s organizací místních akcí, přičemž tyto částky rozděluje do každé ze svých sedmadvaceti městských částí.

Opravy chodníků po celé Olomouci budou letos stát téměř dvacet milionů korun. „Tato suma zahrnuje nejen akce požadované komisemi městských částí, ale zejména opravy uskutečňované prostřednictvím Technických služeb města Olomouce a zcela nově chystané investiční akce,“ dodal primátor Staněk.

 

 

Zobrazeno 2237 krát
Naposledy upraveno: po., 8. květen 2017 20:42
Pro psaní komentářů se přihlaste