út., 3. květen 2016 13:27

Olomouc se dočká svého prvního dne kávy

Olomouc – V květnu se uskuteční historicky první Olomoucký den kávy. Jeho náplní budou ochutnávky, workshopy, přednášky a kulturní akce.

Poté, co Olomouc dvakrát chyběla mezi zapojenými městy každoročního říjnového Týdnu kávy, olomoučtí provozovatelé pražírny KIKAFE se společně s kavárnou Cafe Delux rozhodli vytvořit alespoň jeden den událostí zasvěcených kávě.

Olomoucký den kávy se uskuteční především v prostorách kina Metropol, v sobotu 21. května. Program v předsálí kina bude volně přístupný a nabídne workshopy baristů na přípravu kávy pomocí aeropressu, džezvy a drippu v60.

V kinosále proběhne placená sekce, která zahrne přednášky Denisy Hurtové a Adama Neubauera (dvojnásobný vítěz českého mistrovství soutěže v přípravě kávy Barista roku). Poté začne projekce dokumentárního filmu The Coffee Man, který se zaměřuje na Sasu Sestica, loňského vítěze světového mistrovství Baristy roku 2015. Vstupenky stojí 190 korun a je možné zakoupit je v kině Metropol, pražírně KIKAFE a kavárnách Cafe Delux, Naše café, Kafe jak lusk nebo Love Coffee.

Před budovou kina se pro držitele vstupenek budou podávat bezplatně limonády, různé druhy kávových nápojů či zákusků. Na místě vystoupí žonglérská skupina Cascabel a zpěvačka Tereza Tothová. 

Zobrazeno 2597 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2024 20:42
Pro psaní komentářů se přihlaste