st., 21. březen 2018 22:33

Olomoucká Mora ztratila oba domácí zápasy, Plzeň má doma první mečbol

Hokejisté děkují fanouškům za podporu Hokejisté děkují fanouškům za podporu Zdroj: hc-olomouc.cz
Olomouc – Ani jedno ze dvou domácích utkání nedokázali olomoučtí hokejisté zvrátit ve svůj prospěch a po těsných prohrách jsou na pokraji vyřazení z čtvrtfinále extraligového play off.

Čtvrtfinálová série mezi Plzní a Olomoucí se mohla dle papírových předpokladů jevit jako předem jasná záležitost. Plzeňští s přehledem ovládli základní část, zato Olomouc se téměř do poslední chvíle bála o postup do předkola. Právě v tom však porazila Zlín 3:1 na zápasy a postupem si splnila předsevzetí letošní sezony.

Obzvlášť překvapující tak bylo, že po prvních dvou utkáních hraných na plzeňském ledě byl stav série vyrovnaný 1:1. Vždyť v obou kláních, které spolu tyto celky v letošním ročníku extraligy odehrály v Plzni, vyhráli domácí vždy vysoko a to 6:0 a 10:0. Ale Kohouti, jak se hanáckým borcům přezdívá, dokázali favorita překvapit a mohli odjet domů s pocitem skvělého vstupu do série.

Do domácích zápasů šli Moravané s cílem alespoň jednou zvítězit. V pondělním souboji, ale jako první udeřili Západočeši. Olomouci se však podařilo vzápětí vyrovnat a po první třetině se šlo do kabin za stavu 1:1. Druhá třetina nabídla hned dvojnásobek gólů. Nejprve plzeňští Indiáni odskočili o dvě branky, ale Hanákům se podařilo snížit a na konci třetiny díky trefě Ostřížka dokonce vyrovnat.
Ve třetí třetině se hrál opatrný hokej a své na tom jistě udělala i projevující se únava. Rozdílový gól padl necelých devět minut před koncem z hokejek hostujících hokejistů a vedení si už pohlídali do konce. Plzeň se tedy získala druhý bod do série po vítězství 4:3.

Druhé utkání hrané další den už tolik branek nenabídlo. Přestože si obě mužstva vypracovala slibné šance, všechny ztroskotaly na výborně chytajících brankářích. Neuspěl ani Káňa, který byl úplně sám na levém kruhu, ale střelou nad rameno na plzeňského gólmana nevyzrál. A když na druhé straně Konráda neprostřelil ani v dobré šanci Kratěna, šlo se do šaten za bezbrankového stavu. Skóre otevřeli opět Indiáni, konkrétně Stach, poté co mu Kratěna po chybě domácích poslal puk před bránu a plzeňský útočník už neměl problém se zakončením. Olomouc se poté snažila vyrovnat, ale všechny střely končili na bezchybném brankáři Svobodovi. Chybné střídání pak stálo Kohouty i šanci při power-play v podobě přesilovky šest na pět. Hanáci odvoláním brankáře alespoň srovnali počet mužů v poli, ale po vyhraném souboji o puk zpečetil do prázdné branky výhru Plzně Tomáš Mertl.

Západočeši se tak po vítězství 2:0 výrazně přiblížili postupu do semifinále. Sérii, která je 3:1 v jejich prospěch, mohou ukončit už ve čtvrtek na domácím stadiónu. Naopak Kohouti musí bezpodmínečně vyhrát, pokud si chtějí prodloužit sezónu a vynutit si šestý zápas před vlastními fanoušky.

Zobrazeno 1780 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. březen 2018 17:26
Pro psaní komentářů se přihlaste