út., 24. listopad 2015 14:45

Olomoucké Horní náměstí zasněžilo peří, bojovalo se tam s polštáři

Účastníci historicky první polštářové bitvy Účastníci historicky první polštářové bitvy Zdroj: Kateřina Balajková
Olomouc - Na olomouckém Horním náměstí v neděli 22. listopadu namísto sněhu létalo vzduchem peří z polštářů. V rámci programu vánočních trhů se zde totiž konala polštářová bitva. Akce, kterou uspořádali olomoučtí studenti z televize HnilDy TV, se zúčastnilo přes sto lidí.

„Nápad vznikl spontánně. Vytvořili jsme událost na facebooku a poslali to kamarádům, ti to poslali dalším kamarádům a ti zase dalším. Postupně se k nám přidávalo více a více lidí, což nás potěšilo. Nakonec jsme se dostali až do novin,“ říká jeden z organizátorů Marek Hnila. K akci se na sociální síti přihlásilo okolo 1 500 lidí, reálná účast však byla zřejmě kvůli nepříznivému počasí nakonec menší. „Účast jsme čekali větší, ale i tak je to super, lidé se bavili, smáli se a to byl účel,“ zhodnotil akci Marek. 

S úderem třetí hodiny organizátoři bitvu odstartovali. Po chvíli už bylo náměstí plné peří. Nejvytrvalejší účastníci bojovali přes půl hodiny. „Bylo to úžasné, fakt sranda. Jsem ráda, že se to zorganizovalo a určitě bych si to zopakovala,“ říká účastnice bitvy Hana Ptáčníková. „Přiznávám, že některé údery byly opravdu tvrdé, ale akce se mi moc líbila a klidně bych z ní udělala tradici“ směje se další účastnice Aneta Hanáková. Organizátoři tuto variantu nevylučují a slibují i další podobné akce. Plánují například vodní bitvu, kterou by chtěli uskutečnit v létě. 

Zobrazeno 2156 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:37
Pro psaní komentářů se přihlaste