pá., 25. duben 2014 23:21

Olomouckého půlmaratónu se zúčastní běžecké hvězdy

Dvacet jedna kilometrů po Olomouci letos poběží i čerství vítězové londýnského maratonu Edna Kiplagat a Wilson Kipsang. Oba se řadí mezi světové běžecké špičky, oba navíc pocházejí z Keni. Edna je dvojnásobná mistryně světa a Wilson je současným držitelem maratónského rekordu z Berlína. Zde se mu vloni na podzim podařilo o 15 sekund překonat rekord svého krajana Patricka Makaua ze září 2011.  

 

O jejich účasti v Olomouci se rozhodlo těsně předtím, než zvítězili v Londýně. "Smlouvu jsme podepsali den před závodem. Když pak nejprve Edna a posléze i Wilson doběhli do cíle jako první, nemohli jsme tomu uvěřit," uvedl pro server Olomouc.cz předseda organizačního výboru olomouckého závodu Carlo Capalbo. Podle něj se tímto dostane olomoucký půlmaratón na mapu těch nejprestižnějších závodů, o kterých se dozví celý běžecký svět. A nejenom ten, přímý přenos půlmaratónu budou vysílat i zahraniční televizní stanice. Zhlédnout ho tak bude moci i obyčejný divák.

 

Půlmaratón se v Olomouci poběží 21. června již popáté. Odstartuje tradičně v 19 hodin na Horním náměstí. Trasa bude oproti loňskému roku trochu odlišná, jiný bude i počet závodníků. Letos se na start postaví okolo pěti tisíc závodníků, což je téměř o dva tisíce více než loni. Součástí programu budou i doprovodné akce, například Rodinný běh, Maraton Music Festival nebo Běžecká party.

 

Foto: Summergames.or

Zobrazeno 1746 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:47
Pro psaní komentářů se přihlaste