pá., 5. prosinec 2014 15:44

Olomoučtí hokejisté za sebou mají velmi vydařenou polovinu sezony

Olomouc – Hokejisté olomoucké Mory se po šestadvaceti odehraných kolech nacházeli na sedmé příčce extraligové tabulky se ziskem osmatřiceti bodů. Nováček české nejvyšší soutěže mohl být se svými výkony zatím spokojen, ale v následujícím pokračování extraligy ho čeká ještě velký boj. Úspěch, či neúspěch se bude totiž hodnotit až po skončení extraligové sezony. Po posledním vítězství nad Slavií se Hanáci posunuli na šesté místo.

 

Kohouty čekaly v úvodu letošního ročníku nelehké zápasy. Hned v úvodním kole se Olomoučtí představili před domácími fanoušky v utkání proti pražské Slavii. V tomto utkání si také připsali první bodový zisk do extraligové tabulky. Za prohru po nájezdech Hanáci získali první extraligový bod. „Byli jsme lepší první třetinu, další dvě části už byla lepší Slavia. Hosté se dostávali k více nebezpečnějším šancím, byli jsme nakonec rádi, že jsme srovnali. Nájezdy jsou vabank,“ řekl po úvodním utkání trenér Petr Fiala. V následujících kolech se pak Mora utkala s týmy Třince, Zlína, Pardubic a Brna. Z těchto velmi těžkých utkání vytěžila tři body za výhru nad mistrovským Zlínem, který se tuto sezonu nevídaně trápí.

Po náročném úvodu čekali Olomouc papírově lehčí soupeři. Hokejisté Mory si pomalu začali na své konto připisovat další body, přesto se výhry střídaly s porážkami. Fanoušci Kohoutů si ale jistě vzpomenou na utkání s Vítkovicemi, které na začátku října Olomouc jednoznačně deklasovala před televizními kamerami 9:1.

V utkání 12. kola hostila Olomouc na svém ledě Hradec Králové, kterému i přes výborný výkon podlehla 2:4. Tato porážka jakoby olomoucké hokejisty nakopla k lepším výkonům, které je posunuly na místa zaručující předkolo play-off. V následujících čtyřech utkáních se Olomoučtí radovali čtyřikrát z vítězství za dva body, když postupně porazili Karlovy Vary, Slavii, Třinec a Zlín. Rozjetou Olomouc pak přibrzdil rival z Brna, když si z olomoucké „plechárny“ odvezl všechny tři body.

Olomoucké hokejisty ale porážka od brněnské Komety nepoložila, když následně zvítězili nad Pardubicemi a v Liberci. Listopadový rozjed přibrzdila Sparta, se kterou doma prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. Další tři body olomoučtí získali po dalším vítězství nad Vítkovicemi. Po tomto utkání si Kohouti prožili třízápasovou krizi, ze které vytěžili jediný bod. Tato krize se ale zdá být zažehnána, protože Olomouc dokázala zvítězit v Hradci Králové, který je na domácím ledě velmi silný. Na toto vítězství navázali Hanáci i v Karlových Varech a připsali si další tři body do extraligové tabulky. „Jsme hodně, hodně spokojení, protože tři body z Hradce jsou pro nás vynikajícím výsledkem,“ okomentoval utkání v Hradci Petr Fiala. Výborný vstup do prosincových zápasů Olomouc potvrdila i v utkání se Slavií, kterou porazila 4:2.

Hokejisté Olomouce jsou v tuto chvíli na páté, která zaručuje postup do play-off. Na šestou pozici, která zaručuje přímý postup do play-off ztrácejí Olomoučtí pouhý bod, na příčku pátou pak body dva. Hned v závěsu za olomouckými hokejisty jsou týmy Hradce Králové, Pardubic, Plzně, Liberce a Mladé Boleslavi. „Teď jsou všichni namlsaní. Přední ale je vyhnout se baráži. Ten cíl by měl zůstat, protože jsme aktuálně šest, sedm bodů od baráže. Samozřejmě, cokoli jiného než boj o udržení bude super, “ dodává na závěr veterán Pavel Patera.

 

Zdroj perexové fotografie: www.hc-olomouc.cz

Zdroj citací: www.hc-olomouc.cz

 

Zobrazeno 1138 krát
Naposledy upraveno: ne., 7. prosinec 2014 10:32
Pro psaní komentářů se přihlaste