po., 24. únor 2020 16:57

Ostrava na dva dny ožije knihami

Knižní festival Ostrava Knižní festival Ostrava Zdroj: https://www.kniznifestival.cz/images/knizni-festival-ostrava2020.jpg
Ostrava – Už po druhé zamíří čeští nakladatelé, vydavatelé a spisovatelé nejrůznějších žánrů do Ostravy, aby zde představili svoji práci. Knižní festival nabídne kromě přednášek se známými osobnostmi i workshopy nebo křty nových knih. V malý literární svět se promění pavilon A na výstavišti Černá louka 28.-29. února. 

Knižní festival nabídne hned několik scén. Voices of freedom deníku Respekt představí přednášky o klimatických změnách, v sobotu pak uvede několik diskuzí a rozhovorů s českými novináři. Zóna Českého rozhlasu návštěvníkům ukáže, jak se dělá rozhlas nebo jaké jsou trendy ve vysílání. Nakladatelská scéna nabídne hlavně autorská čtení a besedy s autory samotnými. Lidé můžou zavítat také na Sci-fi, Fantasy a Komiks stage, do Komorního sálu nebo si vybrat jeden z workshopů. Po celou dobu festivalu si návštěvníci budou moci zakoupit knihy z velkých i malých nakladatelství. 

Jedním z nejočekávanějších hostů festivalu je Alena Mornštajnová, která je momentálně nejoblíbenější českou spisovatelkou. Pozvání přijali i novináři Tomáš Etzler, Jindřich Šídlo nebo Lukáš Valášek. Mezi dalšími pozvanými jsou i herci, moderátoři nebo třeba výtvarníci. Výběr je pestrý a každý by si měl přijít na své.

Předprodej vstupenek bude ukončen ve čtvrtek 27.2. ale návštěvnici budou mít možnost si zakoupit vstupenku i přímo na místě. Všechny dodatečné informace a program mohou lidé najít na stránkách www.kniznifestival.cz

Zobrazeno 1122 krát
Naposledy upraveno: út., 25. únor 2020 16:03
Pro psaní komentářů se přihlaste