×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1350
po., 7. říjen 2013 00:04

Ostravské kluby obsadili příznivci kultury

Ostrava opět ožila kulturou, sobotu proběhl v ostravských klubech Marley a Cooltour už šestý ročník festivalu YOUTH4YOUTH. Jedná se o jednodenní projekt pro mladé příznivce kultury, kteří chtějí veřejně prezentovat své umění. Jedinou podmínkou pro vystupující je blízký vztah k Ostravě a věk do 23 let.

 

Letos byly pro diváky připravené čtyři scény. Na hudební scéně v klubu Marley zahrály začínající kapely Great Much, Servise Funerare, Black Fleck a další. V Cooltour návštěvníci mohli navštívit scény dvě. V podkroví se představily další hudební kapely a divadelní skupina Young Life, která zahrála muzikál Někdo to rád horké. O patro níž byla Gallery Stage, kde zájemcii mohli shlédnout animovaný film, poslechnout si autorské čtení nebo si prohlédnout fotografie a výtvarná díla mladých umělců. Před vstupem do klubů mohli všichni sledovat studentku grafického designu, která pomocí sprejů vytvářela logo festivalu. Poté ji na outdoorové scéně vystřídal freestyle footbag a na závěr čekala na diváky ohnivá show.

Vystavené fotografie v Gallery Stage

Projekt každoročně realizuje nezisková organizace YMCA Ostrava Poruba, která pomáhá mladým lidem proniknout do profesionálního prostředí.

Zobrazeno 1712 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:45

Pro psaní komentářů se přihlaste