ne., 6. prosinec 2015 17:11

Pavlenkova chyba rozhodla o výhře Sparty

Ostrava - Nedělní zápas Synot ligy přinesl souboj týmů z opačných pólů tabulky, poslední Baník hostil Spartu, která v souboji o titul stíhá Plzeň. Ostravané podávali úctyhodný výkon a vytvořili si hned několik šancí, žádnou z nich však nedokázali proměnit. Chybu domácího brankáře potrestal kanonýr Lafata a jediným gólem zápasu získal Spartě vítězství.

Sparta vstoupila do utkání poněkud laxně a ze hry měli více domácí. V 8. minutě se k míči dostal ostravský Mičola. Šance ho ale evidentně zaskočila a Bičík ještě stačil jeho velmi nepovedenou střelu poslat mimo branku. Z hranice vápna vyzkoušel Bičíkovu pozornost Mondek. S jeho střelou si ale sparťanský brankář opět poradil. Po čtvrt hodině hry Costovi propadl balon a do úniku šel domácí Holzer. Ani tato šance však branku nepřinesla, naopak probudila Spartu. Ta se snažila vytvořit si kombinací šanci, hráči Baníku jí v tom ale dobrým pohybem bránili. Domácí brankář Pavlenka předvedl v 28. minutě obrovskou hrubku, po lehkém centru mu vypadl míč z rukavic, k němu se protlačil letenský kanonýr Lafata a snadno tak vstřelil první branku utkání. Deset minut před koncem poločasu se pokusil vyrovnat Mičola, přetlačil Costu a zpoza šestnáctky potrápil Bičíka, tomu se podařilo míč vytěsnit. Týmy odešly do kabin za stavu 0:1.

I do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí. V 52. minutě měl velikou šanci ostravský Holzer, v samostatném úniku už překonal Bičíka, jeho pokus ale zastavila tyč. O několik minut později se Bičík musel znovu činit, centr do vápna se snesl na kopačku Mičoly, ten střelou z první nasměroval míč na bližší tyč. Sparťanský gólman vytasil fantastický reflexivní zákrok a uchránil tak jednobrankový náskok svého týmu. Baník se dál pokoušel o vyrovnání, velmi aktivní Mičola ustál souboj s Costou, míč však poslal vysoko nad branku hostí. Vyrovnat se Ostravě i přes nadějné šance nakonec nepodařilo, zápas tak skončil vítězně pro Spartu.

Baník má po 16 ligových zápasech na kontě pouhé čtyři body a naděje na záchranu dál mizí. Na utkání se do Vítkovic přišlo podívat 3 280 diváků.

Zobrazeno 1904 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:24
Pro psaní komentářů se přihlaste