so., 8. říjen 2016 17:31

Show z pevnosti Boyard je za svou polovinou

Pevnost Boyard Pevnost Boyard Zdroj: e-sushi.fr
Francie – Legendární televizní show odehrávající se u západního pobřeží Francie pomalu míří ke svému konci. Alespoň pro české týmy. Více než dvě stě let starou pevnost, zbudovanou za vlády Napoleona, dobývalo už mnoho zemí. Daleká Argentina, Rusko, Libanon, země Asie a další. Všechny ji dobyly. Některé i několikrát. První novodobý boj se datuje k roku 1990. Česku se to podařilo až letošní rok. Ne, opravdu se nejedná o další válečný konflikt (i když v tom hrají velkou roli peníze). Jde o pokračování slavné show, na kterou se dívali naši rodiče a starší sourozenci, a na kterou se díváme doteď.

České celebrity dobývají  Boyard

Soutěž pro český tým, bojující o peníze pro charitativní účely, odstartovala v sobotu 3. září na FTV Prima. První pětici Čechů tvořili Jakub Prachař, Vojtěch Kotek, Jan Dolanský, Kristýna Leichtová a Hanka Kynychová. Moderátorského postu se ujal zkušený Libor Bouček a mnohdy nenáviděného otce Fourase představí Jan Rosák. Show se vysílá každou sobotu hned po zprávách a potrvá až do sobory 5. listopadu, kdy se představí poslední pětice celebrit a ukončí tak Českou vládu na pevnosti.

Těžké úkoly zvládají soutěžící na jedničku

Jen málokoho potěší úkol, který mu otec Fouras přidělil. Například Jakub Prachař si musel klíč vysloužit dobrou odpovědí na hádanku. Teplo mu bylo naopak ve skleněné rouře s tekoucí vodou, kterou se musel přes svůj strach prodírat. Nejásala ani Hanka Kynychová. Zvedat ocásky neoblíbeným hadům není sranda. Za to sranda je podívaná na takovou Kristýnu Leichtovou stojící s respektem a nebojácně u sluchátka v uzavřené „tubě“ s mouchami a další havětí padající jí na hlavu. Mnozí překonávají svůj strach z hmyzu, vody a stále ubývajícího času. A to se v žádné epizodě nemění.

Turistům vstup zakázán

Jak udává iprima.cz, smrtelníkova noha se sem nikdy nepodívá. Samozřejmě, pokud nepočítáme období stavby pevnosti, a když z ní bylo vězení. Jedinečnou možnost má tedy padesát českých celebrit a miliony diváků za televizními obrazovkami. Překvapila by nás zejména svou velikostí. Díky kamerám se zdá jako obrovský komplex. Nicméně není vyšší než 20 metrů, delší než 61 metrů a širší než 31 metrů. I tak je spolu s Alcatrazem neznámější pevností na světě. Reálná stavba započala 1801 a dokončení proběhlo o 56 let později. Jedinečným místem pro populární soutěž se stala až ke konci 20. století a láká řady soutěžících doposud.

Zobrazeno 2348 krát
Naposledy upraveno: pá., 14. říjen 2016 11:59
Pro psaní komentářů se přihlaste