so., 27. duben 2013 18:54

Plzeň porazila Jablonec, v boji o titul má náskok

Pět kol před koncem Gambrinus ligy si Plzeň vybojovala dvoubodový náskok na Spartu. Letenští v páteční předehrávce nezvládli domácí zápas s Jihlavou a pouze remizovali 2:2.

Západočeši tak šli do sobotního zápasu v Jablonci s vidinou prvního místa. Navíc měli třetímu týmu tabulky co vracet, Jablonec totiž nedávno vyřadil Plzeň z poháru. Ani dvojnásobná motivace ale nezafungovala, jako první totiž udeřili domácí. Po prohraných soubojích uprostřed hřiště přihrál Vaněk v brejkové situaci Čížkovi, a ten ranou k tyči otevřel v 28. minutě skóre. Hosté zbraně nesložili, a tak ve 34. minutě odpověděl Kolář, který usměrnil do Špitovy branky nepovedenou střelu Daridy.

Po přestávce Plzeň zatlačila domácí na jejich polovině a hned v 51. minutě se jí povedlo zápas otočit. Jedenáctý rohový kop hostů totiž znamenal skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval Procházka a ve skluzu poslal svůj tým do vedení. Diváci v Chance aréně hnali domácí hráče k vyrovnání, ale Plzeň udeřila v 79. minutě potřetí. Bakoš si naběhl na přihrávku za obranu a dotlačil svou střelu do tyče nakonec za brankovou čáru. Tým trenéra Vrby zápas dotáhl do vítězného konce a odvezl si z Jablonce důležitou výhru 2:1.

 

Jablonec – Plzeň: 1:3

Góly: 28. min. T. Čížek - 35. min. D. Kolář, 51. min. V. Procházka, 79. min. M. Bakoš

ŽK: Loučka, Piták, Čížek

Sestavy: FK Baumit Jablonec: Špit – Kysela, Rossi, Beneš, Eliáš – Kopic, Piták (64.min. Hubník), Loučka, Vaněk, Zoubele – Čížek (75. min. Třešňák).

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Rajtoral, Darida, Horváth (90.min. Hejda) , Kolář (78. min. Ďuriš) , Kovařík – Tecl (66. min. Bakoš).

Rozhodčí: J. Jech – P. Filípek, V. Štěrba.

 

 

 

 

 

Zobrazeno 1929 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:45
Pro psaní komentářů se přihlaste