ne., 17. duben 2016 18:37

Plzeň překvapení nepřipustila, duel s oslabenou Zbrojovkou otočila

Plzeň - Nedělní 25. kolo Synot ligy přineslo atraktivní utkání mezi domácí Plzní a Brnem. První šla do vedení Zbrojovka, Plzeň ale překvapení nepřipustila a i díky početní převaze zápas po gólech Baránka a Kopice otočila na 2:1.

Plzeň v tomto zápase byla poměrně jasným favoritem, přesto už v 10. minutě Doosan Arena ztichla. Zoubele si skvěle naběhl a stačil míč vrátit pod sebe na malé vápno, odkud brněnský kanonýr Řezníček pohodlně trefil spodní roh branky a poslal Zbrojovku do vedení. O pět minut později mohl vyrovnat Baránek, jenž si naskočil na centr, jeho hlavičku ale brněnský Melichárek vyrazil. V 17. minutě předvedli domácí nacvičenou akci z rohového kopu, Hejda na bližší tyči přizvedl míč za sebe a tentokrát už se Baránek z malého vápna nemýlil a vyrovnal na 1:1. Ani dál hra rozhodně nenudila. Oba týmy sázeli spíše na přihrávky za obranu. Skvěle bránilo Brno, které několikrát nachytalo soupeře v ofsajdu. Třiadvacátá minuta přinesla Plzni šanci dostat se do vedení, ale Holenda na malém vápně nedosáhl na přízemní centr Matějů. Před koncem poločasu ještě Řezníček potrápil obranu domácích, ale nakonec na ni nevyzrál. Týmy odešly do kabin za stavu 1:1.

Do druhého poločasu nastoupili aktivněji domácí. Záhy také získali početní výhodu, brněnský Pašek v krátkém sledu viděl dvě žluté karty a v 56. minutě se poroučel ze hřiště. Plzeň zamkla Brno v pokutovém území. Zbrojovka se srdnatě bránila, několikrát ji svými zákroky podržel brankář Melichárek.  V 76. minutě po rohovém kopu právě on výtečně zasáhl na brankové čáře proti Baránkově hlavičce. Až v 80. minutě svěřenci trenéra Krejčího využili početní převahy. Střídající Fořt ze strany poslal přízemní centr, který zastavil Holenda, situace využil Kopic a zblízka propálil Melichárka. Předčasně zápas skončil pro Holendu, viktoriánský útočník si odnesl zranění ze souboje s brněnským gólmanem a musel střídat. Zbytek utkání domácí bezpečně dovedli do vítězného konce. Zbrojovku porazila 2:1.

Plzeň v Synot lize vyhrála počtrnácté v řadě a dál pokračuje v cestě za titulem. Nejspíš rozhodující duel ji čeká 24. dubna v Praze se Spartou. 

Zobrazeno 1841 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:34
Pro psaní komentářů se přihlaste