pá., 30. říjen 2015 00:31

O Dušičkách potěší Galerie Moritz i dětské duše

Ve dnech od 2. do 29. listopadu se bude ve druhém patře olomouckého obchodního centra Galerie Moritz odehrávat podzimní knižní festival s názvem Knihy pro dětskou duši. Jeho součástí bude interaktivní výstava 11 světů, mapující současnou českou ilustraci pro děti, kterou pořádá Galerie Moritz ve spolupráci s nakladatelstvím Verzone.

Interaktivní výstava pro rodiče s dětmi představí jedenáct autorů věnujících se současné ilustraci pro děti. K těm patří například i Galina Miklínová, ilustrátorka prvních čtyř knih ze série Harryho Pottera od nakladatelství Albatros, nebo Renáta Fučíková, autorka a ilustrátorka knih z české historie a pověstí pro děti a mládež.

Projekt zahrnuje také jedenáct tvůrčích dílen vybavených veškerými výtvarnými pomůckami. V sobotu 7. listopadu od dvou hodin mohou děti navštívit speciální dílnu s tématikou knihy Lichožrouti, kterou ilustrovala a spolu s Pavlem Šrutem napsala Galina Miklínová. Z lichých ponožek, které doma děti najdou a přinesou, budou podle vlastní fantaze vytvářet svého lichožrouta. Ukázky z knihy bude v průběhu odpoledne předčítat Viktor Zavadil, člen souboru olomouckého Divadla na Cucky.

Zobrazeno 2293 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:15
Pro psaní komentářů se přihlaste