po., 21. říjen 2019 12:19

Prezident Zeman ukončil rekondiční pobyt a chystá se do parlamentu

Prezident Zeman Prezident Zeman Zdroj: irozhlas.cz
Praha – Prezident Miloš Zeman ukončil v neděli odpoledne rekondiční pobyt v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích, kam nastoupil ve čtvrtek. Po čtyřech dnech v nemocnici odjel na zámek do Lán. Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka se hospitalizace prezidenta netýkala akutních zdravotních problémů, ale jednalo se pouze o přípravu na náročný program, který ho čeká 28. října.

„Není to nic vážného, je to záminka pro odpočinek,“ nechal se slyšet na televizi Barrandov Zeman k plánovanému pobytu ve střešovické nemocnici. Uvedl také, že vyhověl přání svého ošetřujícího lékaře, ředitele nemocnice Miroslava Zavoral.

„Pobyt proběhl přesně podle plánu, který jsem dopředu transparentně uveřejnil. Teď se bude pan prezident v Lánech věnovat administrativě," řekl mluvčí a dodal, že chce poděkovat novinářům, kteří nepodlehli lžím o zdravotní stavu prezidenta a dodal, že Zeman ve středu vystoupí podle plánu v Poslanecké sněmovně.

„Péče byla zaměřena na rekonvalescenci dlouhodobě přetěžovaného organismu. Absolvoval rehabilitační cvičení zaměřená na posílení pohybových stereotypů, byla mu aplikována intenzifikovaná výživa,” uvedla na webu mluvčí ÚVN Jitka Zinke.

Zobrazeno 1087 krát
Naposledy upraveno: po., 21. říjen 2019 16:47
Pro psaní komentářů se přihlaste