po., 22. říjen 2018 20:47

Prezident Zeman vyznamená tenistu Štěpánka

Miloše Zeman a Radek Štěpánek Miloše Zeman a Radek Štěpánek Zdroj: idnes.cz
Praha - Známe další osobnost, která letos dostane vyznamenání z rukou prezidenta Miloše Zemana. Je to tenista Radek Štěpánek. Štěpánek byl dlouhodobým reprezentantem a dvakrát vyhrál Davis Cup. 28. října, v den, kdy uplyne 100 let od založení republiky obdrží vyznamenání zřejmě spolu s Michalem Davidem, Ester Ledeckou, Alenou Vitáskovou a dalšími.

Štěpánek se tenisu profesionálně věnoval od roku 1996. Mezi jeho úspěchy patří rozhodně pět výher ve dvouhře v turnajích ATP a 18 dalších ve čtyřhře. Davis Cup vyhrál v letech 2012 a 2013. Dokonce ještě v roce 2016 získal bronzovou medaili ve čtyřhře na olympijských hrách v Rio de Janeiro. Těsně před ukončením své kariéry byl jedním z členů trenérského týmu světové dvojky, Srba Novaka Djokoviče. Konec své více než dvacetileté kariéry ohlásil loni v listopadu. Velkolepá rozlučka s kolegy tenisty i fanoušky se konala minulý týden v O2 Aréně v Praze. 

„Nikdy jsem se nechtěl loučit s tenisem s doktorskou zprávou v ruce,“ prohlásil. „Tahle myšlenka se rodila hodně dlouho. Právě tady jsem prožil nejsilnější emoce, nejkrásnější chvíle s našimi fanoušky. Těším se, že mě na akci doprovodí moje rodina - táta s mámou, manželka a dcera. Už se nemůžu dočkat,“ prohlásil tenista před připravovanou rozlučkovou akcí. „Jsem člověk, který žije srdcem. Když si pouštím písničku, při níž chci naposled opustit kurt, mám husí kůži. Když si představím, že budu támhle dole... Ani se mě neptejte, co mě napadá," dodal ještě před týdnem. Podobné pocity pravděpodobně zažije i tuto neděli ve Vladislavském sále po boku dalších osobností našeho státu.

 

Zobrazeno 1757 krát
Naposledy upraveno: út., 23. říjen 2018 11:09
Pro psaní komentářů se přihlaste