po., 28. duben 2014 23:33

Přijďte na piknik do Zbrojnice!

Knihomolové a milovníci pikniků, pozor! Dostavte se do Zbrojnice! Proč? V úterý 29. dubna tady vypukne Piknik mezi knihami.  

 

„ Jedná se o první událost tohoto druhu. Já sám jsem pouze jedním z organizátorů, nápad vznikl u dvou studentek žurnalistiky, které teď tráví ve Zbrojnici hodně času nad svými diplomkami,“ vysvětluje Ondřej Martínek, vedoucí redaktor informačních a propagačních materiálů z Oddělení komunikace UP.

 

„Napadlo nás to v době, kdy jsme už asi dvanáctý týden trávily v knihovně psaním bakalářky. Z knihovny jsme chodily posvačit a oddechnout si ven, a tak jsme začaly přemýšlet o tom, jak by bylo krásné dát si někde venku piknik, no a nádvoří Zbrojnice se nabízelo,“ objasňují okolnosti vzniku této akce organizátorky Denisa Morongová a Petra Hegedušová.

Kromě kafe a občerstvení od restaurace Bistrá kráva na vás čeká i doprovodný program. Nezisková organizace Rekola představí projekt UP Bike, díky kterému by měla být kola v Olomouci dostupná pro všechny. Studenti se také dozví nejnovější informace o blížícím se Majálesu.  „Doufáme, že tohle bude první vlaštovka, na kterou budou navazovat akce obdobného happeningového ražení, ať již opět v okolí Zbrojnice nebo jiných univerzitních prostorách,“ doufá Martínek.

A co od pikniku hlavní organizátorky očekávají? „ Příjemně strávené odpoledne, oddych od knihovny. Vše ale bez výčitek, protože knihovna je všude kolem, hned se do ní zase můžeme vrátit. Doufáme, že se lidi budou bavit a třeba budou mít díky tomu knihovnu zase o něco radši.“

Takže si v úterý připravte deky a piknikové koše a neváhejte zavítat na nádvoří Zbrojnice!

 

Foto: Mys3.cz

Zobrazeno 2184 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:48
Pro psaní komentářů se přihlaste