pá., 6. listopad 2015 10:57

Prohra na úvod. Čeští hokejisté výrazně nestačili na Švédy

Örnsköldsvik – První zápas pod vedením trenéra Vladimíra Vůjtka se českým hokejistům nepovedl. V rámci turnaje Karjaly prohráli ve švédském Örnsköldsviku s domácím výběrem 2:6. Švédové v utkání dominovali, za národní tým pouze korigovali výsledek Gulaš a Hruška. 

Trenér Vladimír Vůjtek nasadil do utkání hned tři reprezentační nováčky: obránce Šimka a útočníky Dominika Kubalíka s Janem Hruškou. Oproti minulým ročníkům se z turnaje omluvil pouze jeden nominovaný hráč, a sice třinecký obránce Roth. Místo něho trenér Vůjtek povolal Tomáše Voráčka z Mladé Boleslavi. 

Úvod utkání českému týmu vůbec nevyšel. Hned ve druhé minutě se nechal vyloučit za nedovolené bránění Buchtele a Švédové poprvé trestali. Od modré vypálil Fransson, jehož střela skončila až za zády brankáře Kováře - 1:0. Neuběhla ani minuta a bylo to 2:0. A opět po švédské přesilovce. Česká obrana trestuhodně zaspala, brankář Jakub Kovář sice Danielssonovu střelu ještě zastavil, ale na dorážku Ericssona už neměl nárok. V čase 4:02 prohrávat o dva góly, tak si trenér Vladimír Vůjtek svoji premiéru u národního týmu určitě nepředstavoval. V desáté minutě mohlo být ještě hůř, tentokrát však brankář Kovář svůj tým podržel. Postupem času se do šancí dostával i český národní tým, ale ke kýženému gólu to nevedlo. V úplném závěru třetiny hráli Češi 35 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, přesto znovu nedokázali skórovat. 

Druhou třetinu začal český tým aktivněji. Do největší šance se dostal sparťan Buchtele, ale švédský brankář Fasth jeho velkou šanci zlikvidoval. Ve 32. minutě měl český tým štěstí. Švédové uháněli v brejku dva na jediného obránce, naštěstí však Danielsson trefil pouze tyč. Jenže o minutu později už českou obranu doslova rozebrali. Axelsson nádherně našel mezi kruhy Lundqvista, který do odkryté branky zvýšil na 3:0. V 38. minutě vstřelilo Švédsko další gól, když se odražený puk dostal k Rosénovi a ten zametl puk do brány - 4:0. 

Na začátku třetí třetiny se šance přelévaly ze strany na stranu. A projevilo se to i na skóre. V 51. minutě se konečně dočkali i Češi, a to zásluhou Gulaše, který dotlačil puk do brány - 4:1. Česká radost ale netrvala příliš dlouho. Švéd Sörensen, kterému po chybě obrany přihrával Ericsson, se prosadil tvrdou střelou z kruhů - 5:1. Na to ještě dokázal český tým odpovědět, když svůj první gól v národním týmu, při svém prvním startu, zaznamenal útočník Hruška - 5:2. Tečku zápasu dokonal Lundqvist, a tak česká hokejová reprezentace prohrála s týmem Tre kronor 2:6.

„Těžko se to hodnotí. Porážka 2:6 je vysoká a bohužel odpovídá i síle mužstev. Špatně jsme začali, neudrželi jsme dvě oslabení a dostali jsme dva góly. Od toho se odvíjel celý zápas. Začít se Švédy v páté minutě 0:2, to se pak hraje špatně,“ hodnotil pro hokej.cz výkon svých svěřenců trenér Vladimír Vůjtek.

Nyní čeká na český tým cesta do Helsinek, kde se odehrají zbývající zápasy Karjala Cupu. V sobotu tak poměří síly s domácími Finy, v neděli pak turnaj zakončí zápasem s Ruskem.

Zobrazeno 1652 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:05

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste