po., 4. prosinec 2017 22:06

První zastávka světového poháru českým biatlonistům medaili nepřinesla

Veronika Vítková na trati sprintu Veronika Vítková na trati sprintu Zdroj: www.sport.cz
Östersund – Minulý týden začal ve švédském Östersundu Světový pohár v biatlonu pro sezónu 2017/18. Start biatlonové sezóny si však fanoušci představovali nejspíš úplně jinak – nejen, že nestartovaly dvě největší biatlonové hvězdy – německá biatlonistka Laura Dahlmeierová a česká závodnice Gabriela Koukalová, ale nedařilo se ani ostatním českým závodníkům.

Biatlonisté se na úvod sezóny představili ve smíšených štafetách, vytrvalostních závodech, sprintech, a nakonec také ve stíhacích závodech. Nejlepšího umístění mezi českými závodníky dosáhla Eva Puskarčíková, která si ve vytrvalostním závodě na deset kilometrů dojela pro sedmé místo. Veronice Vítkové přinesla její čistá střelba ve sprintu na 7,5 kilometrů osmé místo, kterým si zajistila výhodnou startovní pozici pro nedělní stíhací závod. Této příležitosti však nevyužila a kvůli špatné střelbě dojela česká závodnice až na dvacátém místě.

Mužům se úvod do sezóny nevydařil. Nejlepším umístěním bylo 22. místo Ondřeje Moravce v nedělním stíhacím závodě, ve kterém si oproti sobotnímu sprintu polepšil o 22 míst. „Střelnice nebyla úplně jednoduchá. Jsem rád, jak jsem to celé zvládl. Posun o tolik míst nahoru je super. Konečně to tady pro mě pocitově byl slušný závod a cítím, že půjdu nahoru," sdělil své dojmy po stíhacím závodě Ondřej Moravec.

Biatlonisty čeká v rámci Světového poháru ještě osm dalších zastávek – tou další bude tento víkend zastávka v rakouském Hochfilzenu, kde se biatlonisté můžou těšit na sprinty, stíhací závody a štafety mužů a žen.

Zobrazeno 1714 krát
Naposledy upraveno: út., 12. prosinec 2017 16:47
Pro psaní komentářů se přihlaste