čt., 21. březen 2024 13:51

Publikum zaskočilo nasvícené hlediště. Adéla Elbel „vyzpovídala“ Olomouc

Komička a moderátorka Adéla Elbel Komička a moderátorka Adéla Elbel Zdroj: adelaelbel.cz
Komička Adéla Elbel představila 19. března v olomouckém Kině Metropol svou „one woman show“ s názvem Stand up your life: první poločas rozpadu. Na 80minutový stand-up jedné z tváří pořadu Na Stojáka zavítalo přibližně 250 lidí, uvedli pořadatelé akce. Nekorektní humor doplnily četné interakce s diváky.

„Přijďte se přesvědčit, jak dokáže být zábavná, stejně jako nesmlouvavě kritická a díky své lásce k proseccu taky někdy fajn,“ pobízí propagační text fanoušky stand-upu ve vybraných českých městech, kde se pořad letos představí. Úterý patřilo Olomouci. Sem se Elbel, titulovaná překladatelka, vydala s novým pořadem poprvé. Uvedla jej ale už v roce 2019, poté přišla pandemie, ale pořad od roku 2021 úspěšně pokračuje.

„Vy jste si určitě mysleli, že tu bude tma, tak se nemusíte malovat. Takhle to dělá možná Jarda Dušek, já ne,“ rozesmála hned na úvod diváky v částečně nasvíceném hledišti. Ono svícení se během vystoupení neupravovalo. Komička to vzápětí zdůvodnila tím, že chce na všechny v sále vidět. Sama si pak během celých 80 minut vystačila pouze s mikrofonem na stojanu a prezentací z notebooku, který nechala odložený na židli. Samotná prezentace ale byla spíše doplňkovou záležitostí. Adela Elbel věnovala výrazný prostor interakci s publikem. Neváhala dokonce ani s vtipkováním na adresu konkrétních lidí v sále. Z reakcí ale bylo patrné, že publikum na tuhle hru přistoupilo, stejně jako na nekorektní humor, který je 42leté komičce vlastní.

One woman show přilákala do Metropolu, podle pořadatele Livemusic Agency, kolem 250 lidí. Polovina sálu tak zůstala prázdná a v porovnání se srovnatelným pořadem, který kino hostilo o necelý týden předtím, přišlo o poznání méně platících. Simona Salátová, známá slovenská bavička, totiž vyprodala olomoucké kino hned dvakrát, a to ve stejný den.

Adéla Elbel se dostala do povědomí především díky účinkování v pořadech Na Stojáka a Comedy Club. Od října 2022 uvedla svůj vlastní projekt, kde zpovídá osobnosti českého veřejného prostoru. Do Talkshow s Adélou, tak se série jmenuje, přijali pozvání např. Miroslav Kalousek, herec Václav Neužil nebo farářka Martina Viktorie Kopecká. Po ukončení činnosti parodického hudebního dua Čokovoko v roce 2016, se tak rodačka z Havířova věnuje spíše moderování.

Zobrazeno 207 krát
Naposledy upraveno: pá., 22. březen 2024 08:18
Pro psaní komentářů se přihlaste