so., 7. prosinec 2019 15:14

Pumpkins United se vrací! Kiske a spol. oznámili na příští rok turné i nové album

Plakát k United Alive II Plakát k United Alive II Zdroj: https://www.helloween.org/
  Hamburg – Legendární německá speed metalová kapela Helloween oznámila na příští rok druhé světové turné pod názvem United Alive II. Hvězdná sestava v čele s Michaelem Kiskem a Kaiem Hansenem po loňské úspěšné koncertní šňůře chystá i nové album, jehož vydání kapela naplánovala na přelom srpna a září příštího roku. Samotné turné odstartuje 26. září ve slovenském Zvolenu. Dočkají se i tuzemští fanoušci, 15. října se skupina představí v Praze. 

V roce 2017 vznikl reunion s názvem Pumpkins United. Na pódiu se představili všichni členové, kteří kdy v kapele působili, kromě zesnulého bubeníka Inga Schwichtenberga a kytaristy skupiny Masterplan Rolanda Grapowa. Po téměř čtvrt století se do Helloween vrátil zpěvák Michael Kiske, který byl v druhé polovině 80. a na začátku 90. let součástí nejúspěšnější éry Helloween. „Pro mě něco takového bylo po dlouhou dobu nemožné, ale poslední roky před tímto spojením se dost věcí změnilo,“ říká slavný frontman. Ten v roce 1993 kvůli osobní rozepři s kytaristou Michaelem Weikathem (stejně jako Kai Hansen a Roland Grapow) odešel z kapely, a dlouhých 17 let se na metalové scéně neobjevoval. Pouze vydával sólo alba a působil jako pěvecký host v různých metalových projektech. Kapela před prvním turné vydala single Pumpkins United a vrhla se na stejnojmennou koncertní šňůru, během které navštívila Madrid, Prahu či Sao Paulo. Teď sedmičlennou hudební formaci čeká další milník v podobě nového studiového alba a následného světového turné. „Bylo vskutku zábavné vytvořit show z různých nahrávek, ale s novým albem se dostaneme na vrchol! Set samozřejmě bude obsahovat i naše dobře známé klasiky – zejména hity, které jsme nemohli hrát na prvním turné,“ říká baskytarista Markus Grosskopf. Novým albem se podle členů kapela vrátí zpátky ke kořenům. To znamená, že chystaná deska bude čerpat ze stěžejního dvojalba Keeper of the Seven Keys, kterému je v metalových kuloárech připisován velký podíl na vývoji v power metalu. Nápad o tzv. reunion vznikl u kytaristy Kaie Hansena, jednoho ze zakládajících členů Helloween. „Kai byl vždycky o kus napřed před námi. Reunion chtěl a navrhoval už řadu let,“ potvrzuje Michael Weikath. 

Fanoušci i samotní členové si koncerty nemohli vynachválit, skvěle se navzájem doplnili i hlavní zpěváci Deris s Kiskem. „Máte původního zpěváka, kterého nahradí jiný zpěvák, který tam je strašně dlouho, a najednou se přidá ten původní zpěvák a oba dva jsou na pódiu,“ rozvádí Kiske a zároveň dodává: „Pro obecenstvo je to úžasný, management navíc takové věci miluje, máte v podstatě dvě různé kapely, tři kytaristy.“ Spolupráci s Kiskem si pochvaluje i Andi Deris. „Zprvu to byl zvláštní pocit, ale s Michaelem jsme se sblížili a jsme velmi dobří přátelé, na pódiu se skvěle doplňujeme, je mezi námi dobrá chemie,“ uzavírá Deris.

4. října tohoto roku vyšlo album United Alive, které zachycuje celý koncert z Madridu a obsahuje bonusový materiál z koncertů v Německu, Brazílii nebo Česku. 

Zobrazeno 1368 krát
Naposledy upraveno: po., 9. prosinec 2019 22:42
Pro psaní komentářů se přihlaste