čt., 18. říjen 2018 21:59

Radek Štěpánek ukončil kariéru znamenitou show

České sportovní hvězdy na rozlučce České sportovní hvězdy na rozlučce Zdroj: Facebook Radka Štěpánka
Praha - Bývalý český tenista Radek Štěpánek rok po ukončení aktivní kariéry uspořádal ve čtvrtek 18. října svou rozlučku s kariérou s názvem Český lev se loučí v naplněné O2 areně. Dokázal, že by se i jako schopný manažer uživil, protože uspořádal neuvěřitelnou show, která u nás nemá obdoby. To, jakým byl hráčem, ale především člověkem, jasně ukázaly všechny hvězdy světového sportu, které dorazily - Nedvěd, Čech, Djokovič a další.

Na začátku programu bylo představení dvou týmu pro čtyřhru. Do týmu Novaka Djokoviče se dostali Tomy Haas, Mika Hakinen a Andre Agassi jako překvapení. V týmu Radka Štěpánka byli Leander Paes, Petr Čech, Pavel Nedvěd a Jaromír Jágr. Exhibici odehráli Djokovič s Haasem a Štěpánek s Paesem, ale o výsledek zde opravdu nešlo. Tento zápas provázela spousta zábavy a skvělé výměny. V průběhu zápasu se Štěpánkovi nelíbili výroky hlavní rozhodčího, tak ho vyměnil za svého dlouholetého spoluhráče z reprezentace Tomáše Berdycha. Štěpánek nakonec slavil vítězství v tie-breaku se svým bývalým spoluhráčem ve čtyřhře Paesem, se kterým vyhrál dva grandslamy.

Po čtyřhře následoval hudební doprovod večera v podání Michala Davida. Mezitím se šel český lev připravit na poslední zápas kariéry proti Novaku Djokovičovi.

Emoce střídal špičkový tenis

Tento zápas se už nesl na vyšší úrovni. Po první hře přišlo na řadu velké překvapení od Novaka, který mu připravil rozlučková videa od hráčů světové špičky i bývalých vynikajících tenistů. Především poslední trojice v podání Lendl, Nadal a Federer už byla silná káva. Během dalších přestávek Štěpánek děkoval všem svým blízkým a během tohoto zápasu se střídaly úsměvné momenty se slzami dojetí. Štěpánek si připomínal všechny své kariérní úspěchy s trenéry, rodiči i diváky.

Radek Štěpánek ovládl i tento zápas. Nicméně šlo především o to rozloučit se se skvělým hráčem a velkým bojovníkem, což se opravdu stalo. Všichni pozvání hosté i diváci si tenhle zážitek užívali. Po skončení posledního zápasu přiznal, že chce zůstat u tenisu. „Samozřejmě bych u tenisu rád v nějaké roli zůstal. Ted si ale hodím nohy nahoru a pak uvidíme, co přinese budoucnost," řekl v rozhovoru pro Českou televizi.

V hledišti nechybělo spousta známých osobností jako například Karel Gott, Petr Rychlý, Tereza Maxová, Miroslav Černošek a další. Celým rozlučkovým večerem provázel Libor Bouček.

Zobrazeno 1616 krát
Naposledy upraveno: st., 24. říjen 2018 12:52
Pro psaní komentářů se přihlaste