ne., 5. březen 2023 20:58

Red Bull získal v prvním závodě sezóny double

Red Bull v Bahrajnu slavil double. Red Bull v Bahrajnu slavil double. Zdroj: https://twitter.com/f1
Bahrajn – První závod sezóny Formule 1, Velkou cenu Bahrajnu, vyhrál úřadující šampion Max Verstappen. Jeho týmový kolega Sergio Peréz skončil na druhém místě, a tak mohl tým Red Bullu hned v úvodu slavit double. Třetí se umístil Fernando Alonso se svým Aston Martinem. Čtvrtý byl jezdec Ferrari Carlos Sainz, jehož týmový kolega Charles Leclerc závod nedokončil. Sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton obsadil páté místo.

V prvním závodu sezóny 2023 se dařilo Red Bullu, který na startovním roštu obsadil první řadu. Max Verstappen od začátku držel první místo a v průběhu závodu před sebe nikoho nepustil. Jeho týmový kolega Sergio Peréz měl pomalý start, a proto hned v úvodu ztratil pozici, když ho ve svém Ferrari předjel Charles Leclerc. V 26. kole se Perézovi podařilo dostat zpět před Leclerca a díky tomu mohl Red Bull slavit double.

„Je to skvělý začátek. Dnešní pomalý start mě na chvíli vyřadil ze hry, takže zbytek závodu jsem se snažil minimalizovat škodu. S druhým místem jsem spokojený,“ komentoval svůj výkon Peréz.

„Nikdy nevíte, co se může v průběhu závodu stát, takže jsem šťastný, že jsem konečně v Bahrajnu vyhrál. Myslím si, že máme skvělé auto a za to děkuji týmu,“ řekl Verstappen.

Závod se také podařil stáji Aston Martin. Jejich nový jezdec Fernando Alonso, který minulý rok jezdil za Alpine, startoval z páté pozice. V 38. kole se mu podařilo předjet Mercedes Lewise Hamiltona a v 45. kole Ferrari Carlose Sainze. Díky tomu, že Charles Leclerc musel kvůli technické závadě ve 40. kole odstoupit, skončil Alonso na třetím místě.

„Nejdříve bych chtěl pogratulovat Lancovi, mému jezdeckému kolegovi. Před dvanácti dny podstoupil operaci zlomených zápěstí a nyní tu bojuje po boku ostatních. Skončit na pódiu a mít druhé nejrychlejší auto prvního závodu je neskutečné,“ hodnotil závod Alonso.

Zobrazeno 265 krát
Naposledy upraveno: po., 13. březen 2023 20:02
Pro psaní komentářů se přihlaste