pá., 5. prosinec 2014 13:46

Regionální Centrum Olomouc zaplnili talentovaní studenti

Pondělní odpoledne se v Olomouckém Regionálním Centru neslo v duchu oslav. V pondělí 1. prosince, od 14 hodin zde totiž probíhal už desátý ročník předávání cen Talentu Olomouckého kraje 2014.

 

V letošním roce se udílely ceny ve dvou kategoriích, žáci prvního stupně ZŠ spolu s 1.- 4. ročníky víceletých gymnázií, následně střední školy a 5. – 8. ročníky víceletých gymnázií. Obě kategorie se nadále dělily na pět oborů: sportovní, humanitní, umělecký, přírodovědný a technicko-dovednostní. V každém oboru bylo vždy uděleno pět míst, přičemž největší konkurence byla v prvním z nich. Na pěti příčkách se totiž umístilo jedenáct studentů úspěšných ve sportu.

Celé odpoledne vtipně a kultivovaně moderoval ředitel Moravského Divadla Olomouc, Pavel Hekela a atmosféra byla příjemná i díky několika vystoupením oceněných studentů. Nejprve na kytaru zahrál Artur Koval, výherce 4.místa v uměnovědném oboru, následně zatančil David Kocourek hip hop a street dance na mix skladeb (4. místo ve sportovním oboru) a akci mistrně ukončil Adam Šumník hrou na violoncello (3. místo v uměnovědném oboru). Výherce přijel pozdravit z Prahy zástupce ministerstva školství a předávání cen se zúčastnili také představitelé krajského úřadu Olomouckého kraje. „ Letos bylo nominováno přes 250 studentů, ocenění ale získalo pouze padesát nejlepších“, uvedl Zdeněk Švec, náměstek hejtmana Olomouckého kraje. Na závěr byli ocenění i pedagogové a ředitelé škol za podporu svých studentů či organizaci soutěží a projektů. Pro všechny účastníky byl na konci akce nachystaný bohatý raut, který připravovali a obsluhovali studenti Střední školy gastronomie a služeb Přerov.

Více informací a seznam oceněných studentů můžete nalézt na: www.kr-olomoucky.cz

Zdroj fotografie: www.kr-olomoucky.cz

Zobrazeno 1685 krát
Naposledy upraveno: so., 6. prosinec 2014 11:07
Pro psaní komentářů se přihlaste